Informasjon om personvern for våre tjenester.

 

1. Hva betyr de nye personvernreglene for din bedrift?
2. Personvern i Idiums egenutviklede produkter

2.1 Editap

2.2 Idium Portal

2.3 Idium Web+

3. Personvern og cookies – tredjepartstjenester og underleverandører

3.1 24Nettbutikk

3.2 Facebook

3.3 Shopify

3.4 Googletjenester

3.5 Idium Chat

3.6 Landingsside/Unbounce

3.7 WordPress og nettbutikk (WooCommerce)

3.8 Nyhetsbrev (Mailchimp)

3.9 Amazon Web Services

 

 

Hva betyr de nye personvernreglene for din bedrift?

Sjekkliste (enten om du allerede er ferdig eller akkurat skal starte).

1. Kartlegg selskapets personopplysninger

Dokumenter hvilke type lagrede personopplysninger har du, hvor er de lagret, hva du bruker opplysningene til og hvem som har tilgang til dem.

 

2. Bestem deg for hvilke personopplysninger du trenger å beholde

Ikke behold mer informasjon enn du behøver, og fjern alle opplysninger som ikke brukes. Hvis du trenger å rydde opp bør du spørre deg selv:

  • Hvorfor lagrer vi disse opplysningene i stedet for å slette dem?
  • Hva ønsker vi å oppnå ved å samle inn alle disse personopplysningene?

 

3. Få på plass sikkerhetstiltak

Gjør nødvendige tiltak for å sikre infrastrukturen og forhindre datainnbrudd. Få på plass rutiner for hvordan selskapet skal agere ved sikkerhetsbrudd.

 

4. Oppdater eller lag en personvernerklæring

Personvernerklæring er en beskrivelse av hvordan du behandler persondata. Hva den bør inneholde er avhengig av akkurat det, hvordan du behandler og lagrer persondata.

Ettersom det ikke finnes noen klar fasit på utformingen kan du her se hva Datatilsynet sier i tillegg til noen eksempler som kan brukes som inspirasjon:

https://www.datatilsynet.no/regelverk-og-skjema/veiledere/hva-betyr/?id=6319

https://hjelpesenter.finn.no/hc/no/articles/305274

 

5. Etablere prosesser for håndtering av personopplysninger

Du må etablere retningslinjer og prosedyrer for hvordan du skal håndtere forskjellige situasjoner. For eksempel:

  1. Hva er er prosessen hvis en person ønsker å få tilgang eller slette personopplysninger du har lagret?
  2. Hvordan kan du bekrefte at personen som ba om å få personopplysningene overflyttet er den han eller hun utgir seg for?
  3. Hva er kommunikasjonsplanen intern og eksternt dersom dere skulle utsettes for et datainnbrudd?

 

For en mer fullstendig veiledning til de nye personvernreglene se datatilsynets sider:
https://www.datatilsynet.no/regelverk-og-skjema/veiledere/hva-betyr/

 

Personvern i Idiums egenutviklede produkter

 

Editap

Egenutviklet publiseringsverktøy for å lage og oppdatere nettsider. For mer info om tjenesten se editap.no

Vi lagrer og behandler flg. persondata:

  • Brukernavn/passord ifm innlogging (e-post)
  • Brukerstatistikk som feks nettleser, lokasjon (IP-adresse), nettleverandør, operativsystem, tid brukt på siden, hvilket nettsted du kommer fra og nettaktivitet på våre nettsider.
  • Telefonnummer, e-post, adresse og evt annen persondata som legges i skjema på nettsiden av den besøkende.
  • Formålet med behandlingsaktivitetene er å optimalisere nettsidene ovenfor de besøkende samt utføre analyser av trender og mønstre ved bruken av nettsidene.

 

Informasjonskapsler (cookies) i Editap

Besøkende

Tracking – Samler informasjon om besøk for å gi data til statistikk modul. Vi bruker Google Analytics til å gjøre dette.

  • _ga – Skiller bruker (user) og besøk (session) – varighet 2 år
  • _gid – Skiller bruker (user) og besøk (session) – varighet 24 timer
  • cookiesAccepted – Lagrer informasjon om bruker har akseptert cookies policy – varighet 9999999 dager

 

Innloggede brukere

  • strypeauth – Lagrer informasjon om innlogget bruker – varighet 1 dag
  • trialinfo – Lagrer informasjon om innlogget trial bruker – varighet 1 dag

 

Veiledning for personvern i skjema for Editap

Steg 1:

Opprett en side på nettside for dine personvernerklæringer ved å trykke på «manage your site» og «add new page». Velg en mal og opprettsiden med et sidenavn som f.eks «Personvernerklæringer». Her kan du skrive inn dine personvernerklæringer. 

Editap personvern

 

Steg 2:

Trykk på skjemaet du skal redigere. Til høyre eller venstre for skjemaet vil det dukke opp en boks. Trykk på det firkantede ikonet med et plusstegn i menyen som ligger nederst i boksen, her kan du legge til nye felter i skjemaet. Trykk på “Privacy Policy”.

Editap personvern steg2

 

Steg 3:

Hold musepekeren over det nye feltet. Trykk på skiftenøkkelen for å redigere det.

 steg3

 

Steg 4:
Lim inn denne, eller en lignende tekst, i feltet “Privacy Policy checkbox text”: Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring.

steg 4

Steg 5:

I feltet «Validation text» kan du skrive en inn en tekst om at feltet må fylles ut, som for eksempel: «Feltet er påkrevd» eller «Du må godkjenne våre regler for personvern for å sende inn skjema».

steg 5

Steg 6:

Under «Privacy Policy page link» kan du velge siden du opprettet i steg 1 hvor denne teksten skal lenke til. Du må ha opprettet siden for personvererklæring som en side på nettsiden før denne blir synlig i denne listen.

steg 6

Steg 7:

Dersom du ønsker at teksten ser lik ut som lenkene på nettsiden din kan du endre font, fontstørrelse og farge i fane 3 i verktøyet for Privacy Policy.

steg 7

 

Idium Portal

Egenutviklet publiseringsverktøy for å lage og oppdatere nettsider.

Vi lagrer og behandler flg. persondata:

  • Brukernavn/passord ifm innlogging (e-post)
  • Brukerstatistikk som feks nettleser, lokasjon (IP-adresse), nettleverandør, operativsystem, tid brukt på siden, hvilket nettsted du kommer fra og nettaktivitet på våre nettsider
  • Telefonnummer, e-post, adresse og evt annen persondata som legges i skjema på nettsiden av den besøkende
  • Formålet med behandlingsaktivitetene er å optimalisere nettsidene ovenfor de besøkende samt utføre analyser av trender og mønstre ved bruken av nettsidene

 

Informasjonskapsler (cookies) i Idium Portal

Besøkende

Tracking – Samler informasjon om besøk for å gi data til statistikk modul. Vi bruker Google Analytics til å gjøre dette.

  • _ga – Skiller bruker (user) og besøk (session) – Varighet 2 år
  • _no_trafuid – Identifiserer unike brukere – Varighet 10 år
  • ipsFileViewMode – Type view i en liste: thumb (for thumbnails) eller list (for lister) – Varighet 1 år
  • ipsPageSize – Størrelse på en enkelt siden når paginering er brukt – Varighet 1 år
  • __unam – Assosiert med ShareThis social sharing widget når plassert på siden for å la besøkende dele link i sosiale medier
  • __atuvc – Assosiert med AddThis social sharing widget som vanligvis er plassert på siden for å la besøkende dele link i sosiale medier

Webshop/Nettbutikk

  • _no_IPS_USER_ID – Identifiserer bruker – Varighet 1 år
  • _no_IPS_USER_CODE – Identifiserer brukerhandlingers autentisering – Varighet 1 år

 

Innloggede brukere

  • _no_IPS_USER_CODE – Identifiserer brukerhandlingers autentisering  – Varighet 1 år
  • _no_IPS_USER_ID – Identifiserer bruker – Varighet 1 år

 

Veiledning for informasjon om personvern på en Idium Portal nettside

For å legge til en global personvernside kan dette selvfølgelig legges til som et punkt i menyen på samme måte som du legger til en ny side i menyen på siden din. Hvis du ikke ønsker et slikt menypunkt i hovedmenyen din er en vanlig praksis å ha en link i footeren på siden. Hvor det feks står: “Personvern og cookie policy”.

For å legge til en egen personvernside oppretter man på vanlig måte en ny side, deretter lager du en link i footeren (“Personvern og cookie policy”) som linker til denne siden.

Trenger du hjelp til å gjøre dette, vennligst kontakt support@idium.no eller 22 00 84 80.

 

Veiledning for personvern i skjema I Idium Portal

Steg 1:
Åpne opp skjema og klikk på Nytt Element knappen

Steg 2:
I feltet for NAVN skriver du: «Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring»

Steg 3:
I feltet for TYPE velg man: avkrysningsboks trykk på Lagre knappen (se bildet under).

Portal skjema

Steg 4:
Trykk så på Nytt Element knappen en gang til.
I feltet for navn skriver du: Lenke til personvernerklæring
I feltet for TYPE velger du: tekstbeskrivelse

Steg 5:
For å lage en link skriver du eller klipper og limer inn flg i feltet som heter tekst: <a href=«HELE URL TIL SIDEN MED PERSONVERNERKLÆRING»>Les vår personvernerklæring»</a> trykk på Lagre knappen. (se bildet under)
NB! Husk å legg inn URL’en til siden du ønsker å linke til før du lagrer.

OBS det er ikke mulig å gjøre checkbox til en Required felt i portal,

Portal skjema2

 

Idium Web+

Egenutviklet publiseringsverktøy for å lage og oppdatere nettsider.

Vi lagrer og behandler flg. persondata:

  • Brukernavn/passord ifm innlogging (e-post)
  • Brukerstatistikk som feks nettleser, lokasjon (IP-adresse), nettleverandør, operativsystem, tid brukt på siden, hvilket nettsted du kommer fra og nettaktivitet på våre nettsider.
  • Telefonnummer, e-post, adresse og evt annen persondata som legges i skjema på nettsiden av den besøkende.
  • Formålet med behandlingsaktivitetene er å optimalisere nettsidene ovenfor de besøkende samt utføre analyser av trender og mønstre ved bruken av nettsidene.

 

Informasjonskapsler (cookies) i Idium Web+

Besøkende

Tracking – Samler informasjon om besøk for å gi data til statistikk modul. Vi bruker Google Analytics til å gjøre dette.

  • __utma – Used to distinguish users and sessions. The cookie is created when the javascript library executes and no existing __utma cookies exists. The cookie is updated every time data is sent to Google Analytics – Varighet 2 år
  • __utmt – Used to throttle request rate. – Varighet 10 minutter
  • __utmb – Used to determine new sessions/visits. The cookie is created when the javascript library executes and no existing __utmb cookies exists. The cookie is updated every time data is sent to Google Analytics – Varighet 30 minutter
  • __utmc – Not used in ga.js. Set for interoperability with urchin.js. Historically, this cookie operated in conjunction with the __utmb cookie to determine whether the user was in a new session/visit – Varighet til slutten av nettlesersession
  • __utmz – Stores the traffic source or campaign that explains how the user reached your site. The cookie is created when the javascript library executes and is updated every time data is sent to Google Analytics. – Varighet 6 måneder
  • __utmv – Used to store visitor-level custom variable data. This cookie is created when a developer uses the _setCustomVar method with a visitor level custom variable. This cookie was also used for the deprecated _setVar method. The cookie is updated every time data is sent to Google Analytics – Varighet 2 år

Tilgjengelighet

  • highContrastMode – Used to store an information that a visitor prefers the website displayed in high contrast – Varighet til slutten av nettlesersession

Webshop/Nettbutikk

  • basket – Used to keep all products that a visitor put to their basket so they can proceed with purchasing when ready – Varighet 1 dag

Passordbeskyttet innhold

  • Authorization – Used to store encrypted information if the user provided password (and email) to see password protected content – Varighet til slutten av nettlesersession

 

Innloggede brukere

  • activeContextGroup – Used to store information what tab in edit menu user is in to open this tab by default next time – Varighet 1 dag
  • currentTab – Used to store information what tab in design menu user is in to open this tab by default next time – Varighet 1 dag
  • splashDone – Used to store information if the user was displayed a splash screen with basic information about new submissions etc – Varighet 1 dag
  • Authorization – Used to store encrypted information if the user is logged in to the system – Varighet til slutten av nettlesersession
  • /$path$/config – Stores information about a draft of config that the user recently was editing – Varighet 10 dager
  • kolibri:refreshMyAccount – Used to store information that the page should be refreshed after closing setting option to get all changed data – Varighet til slutten av nettlesersession
  • help – Used to store information that help was turned off. Will open help automatically when refreshing the page or going to other subpage – Varighet til slutten av nettlesersession
  • adminLanguage – Stores information was language was choose for admin pane – Varighet 20 år
  • message – Used to store a message that will be displayed in toast message informing about actions that were made by user – Varighet til slutten av nettlesersession

 

Veiledning for personvern i skjema I Idium Web+

Steg 1

I skjemaredigering, klikk på knappen «Avkrysningsboks». Dette legger til feltet helt sist i skjemaet. Trykk på teksten til høyre for avkrysningsboksen for å endre på teksten.

Skjema idium web+

Steg 2

Skriv inn følgende tekst ved siden av avkrysningsboksen: “Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring”.

idium web skjema2

Steg 3

Sett feltet som påkrevd ved å huke av «å fylles ut» i vinduet til høyre på bildet. Dette betyr at skjemaet ikke kan sendes inn før besøkende har lagt inn kryss i avkrysningsboksen.

idium web skjema3

Steg 4

Dra ned en tekstmodul under skjema og skriv inn følgende tekst: Les vår personvernerklæring.

idium web skjema4

Marker teksten og trykk på jordklode-ikonet for å sette en lenke til personvernerklæringen. Lenkeeksempel: http://domene.no/personvern eller en intern side på nettsiden.

 

Personvern og cookies – Tredjepartstjenester og underleverandører

 

24 Nettbutikk

Komplett nettbutikk og publiseringsverktøy for å selge produkter og tjenester på nett.

Slik fungerer tjenesten

Personvern

 

Facebookannonsering, bedriftsside og Instagram

Sosiale platformer for kundeinteraksjon og annonsering.

Slik fungerer tjenesten

Personvern

 

Shopify

Nettbutikkløsning som enten kan integreres med en eksisterende nettside, eller som en egen side.

Slik fungerer tjenesten

Personvern

 

Google AdWords, Analytics, Display Network, Remarketing, Google Min bedrift og G suite

Diverse annonsering gjennom Google sitt annonsenettverk og søkemotorer.

Hvordan fungerer tjenestene:

Personvern

 

Idium Chat

Chat funksjon for nettsider som gjør det mulig å kommunisere med besøkende på en nettside.

Personvern

 

Landingsside / Unbounce

>/a>
Verktøy som lar deg bygge enkle nettsider/landingssider og analysere hvor godt sidene presterer ift konvertering.

Personvern

 

WordPress + Nettbutikk (WooCommerce)

Publiseringsverktøy for å lage og oppdatere nettsider som Idium hoster.

Vi lagrer og behandler flg. persondata:

  • Brukernavn/passord ifm innlogging (e-post)
  • Brukerstatistikk som feks nettleser, lokasjon (IP-adresse), nettleverandør, operativsystem, tid brukt på siden, hvilket nettsted du kommer fra og nettaktivitet på våre nettsider
  • Telefonnummer, e-post, adresse og evt annen persondata som legges i skjema på nettsiden av den besøkende
  • Formålet med behandlingsaktivitetene er å optimalisere nettsidene ovenfor de besøkende samt utføre analyser av trender og mønstre ved bruken av nettsidene

 

Informasjonskapsler (cookies) i WordPress + Nettbutikk (WooCommerce)

WordPress bruker cookies for å bekrefte hvem du er. Innholdet i cookies fra WordPress er “hashet”/kryptert med matematisk formel, så ditt brukernavn og passord blir aldri lagret i rentekst.

Besøkende

Besøkende som ikke er logget inn får ingen cookies lagret på sin maskin ved normal bruk.

Når besøkende legger til en kommentar på et innlegg på siden din, vil de få lagret tre cookies på sin maskin. Disse tre lagrer informasjonen besøkende oppga så de slipper å skrive dette på nytt når de skriver en ny kommentar på siden din. Cookies som lagres når noen kommenterer er comment_author_<hash>, comment_author_email_<hash>, og comment_author_url_<hash>. Utløpsdatoen på disse tre er litt under ett år fra da de ble opprettet.

 

Innloggende brukere

  • Når du logger inn i WordPress adminpanel vil WordPress lagre din autentisering i en cookie wordpress_<hash>. Etter innlogging vil WordPress lagre enda en cookie som indikerer at du er logget inn og for å identifisere hvem du er, i wordpress_logged_in_<hash>
  • WordPress lagrer også noen cookies for den innloggede brukerens innstillinger i adminpanelet, i wp-settings-<klokkeslett>-<brukerID>

 

WooCommerce (nettbutikkmodul)

  • WooCommerce lagrer tre cookies på maskinen til kundene, og ingen personlig informasjon blir lagret i disse
  • Cookies woocommerce_cart_<hash> og woocommerce_items_in_cart brukes til å informere WooCommerce når innhold i handlevogner blir endret. Siste cookie, wp_woocommerce_session_ inneholder en unik kode per kunde for å koble den besøkende med den rette handlevognen. Cookies utløper etter 48 timer

Medlemskap

Intranettplugin (Membership) legger til en cookie TEST_COOKIE, men den inneholder ingen personlig data og slettes når nettleseren lukkes. Ellers, se login / adminpanel for mer informasjon om cookies som lagres når en besøkende logger inn.

 

Veiledning for personvern i skjema for WordPress

Steg 1

I skjemaredigering, klikk på knappen «Avkrysningsboks». Dette legger til feltet helt sist i skjemaet. Klikk på det nye feltet for å ekspandere det.
(bruk samme bilde som før)

Steg 2

1. Skriv inn feltetikett: «Personvern»
2. Som standard oppretter avkrysningsboks 3 valg, men du trenger sannsynligvis bare ett. Klikk på minusknappen på 2 av feltene slik at det bare er en igjen. Skriv inn følgende tekst ved siden av avkrysningsboksen:

Forslag til tekst

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår <a href=»HER PUTTER DU INN FULL URL» title=»Les vår personvernerklæring»>personvernerklæring</a>

Steg 3

Sett feltet som påkrevd ved å huke av her. Dette betyr at skjemaet ikke kan sendes inn før besøkende har lagt inn kryss i avkrysningsboksen.

Wordpress skjema 1

 

Nyhetsbrev (MailChimp)

Verktøy for utsendelse av nyhetsbrev.

Slik fungerer tjenesten

Personvern

 

Amazon Web Services

Lagring av alle våre egenutviklede produkter og tjenester. Serverene befinner seg i Irland.

Personvern