Idium  |  01/04/2020

Hvorfor velge WordPress til dine nettsider?

60 millioner nettsider benytter WordPress, og er derfor åpenbart det mest populære valget av publiseringssystem (CMS: content management system).

Hva er så bra, og hvordan velger du rett tilbyder?

Hva er WordPress?

WordPress er et CMS med åpen kildekode eller fri progamvare*.

I tillegg kan hvem som helst lett kan redigere og administrere nettsiden sin uten stor teknisk kunnskap.

WordPress ble startet i 2003 av Matt Mullenweg og Mike Little som ønsket å tilby en bedre måte å blogge på. De lagde kjerneprogramvaren og ga det til oss alle i form av WordPress. (Takk, gutta!)

Hva kan du gjøre med WordPress?

Egentlig alt. Helt fra starten av har WordPress blitt designet slik at du ikke skal trenge å kunne CSS, HTML, PHP osv. (du trenger ikke å slå opp forkortelsene engang). Siden det er så lett å bruke kan selv amatører lage flotte sider. Kjenner du til koding, andre bra nerde-ting og vet forskjellen mellom en DIV-tag og en HREF, kan WordPress gi deg muligheten til å lage en hvilken som helst tenkelig nettside i all enkelhet.

Hva er så spesielt med WordPress?

Det er flere grunner til at WordPress er et spesielt verktøy. Her er noen av dem:

Tema. Temaene gjør det mulig for deg å endre utseendet på nettsidene dine på en brøkdel av tiden det tok før.

Plug-ins. Dette er små biter av koder som du kan plugge inn på siden din og legge til elementer som billedgallerier, handlevogner osv.

Responsivt design. Det vil si at sidene dine tilpasser seg uansett hvilken enhet dine besøkende bruker.

Det er også veldig mange flere ting som bare er lettere med WordPress.

Hvorfor skal jeg bruke WordPress på mitt nettsted?

Lett å bruke. Du kan virkelig ikke slå WordPress når det kommer til brukervennlighet. Det er så enkelt å legge til/fjerne sider når selve strukturen er bygget. De fleste kan gjøre nesten all videreutvikling selv etter at siden er satt opp. Du trenger ikke en hel avdeling som jobber med utvikling for å ha et fungerende nettsted fra dag til dag.

Sparer tid og kostnader. Tiden det tar å utvikle kompromisser ikke på kvaliteten. Du kan raskt være på nett med nye, fungerende og gode sider. Det vanskeligste er kanskje hvilket innhold du skal fylle sidene med.

Robust. Fordi det er millioner av nettsteder som bruker WordPress er det også tusenvis av mennesker som utvikler for WordPress. Det er mennesker som spesialiserer seg på sikkerhet, form og en hver nisje plug-inn du kan tenke deg, som betyr at du kan gjøre nesten hva som helst.

Utvikling. WordPress fungerer ypperlig opp til 10 000 sider og det er et STORT nettsted. Så du kan utvikle siden din videre ved eventuelt behov/ønske etter hvert som bedriften vokser.

Derfor skal du bruke en profesjonell webutvikler

Siden WordPress er så flott og enkelt å bruke, trenger jeg vel ikke en profesjonell webutvikler?

Ja, WordPress er superlett å bruke. Dersom en amatør har nok tid kan de selvsagt bygge en nettside som både ser bra ut og fungerer. Det er det fantastiske med WordPress-temaene. Men, de fleste bedrifter har ikke tid eller resurser de kan bruke på å skape virkelig gode nettsider. Det er mange ting en profesjonell kan gjøre bedre enn en amatør; SEO, innholdsproduksjon og grafisk design er noen eksempler. Selvsagt kan en person i en bedrift gjøre alt, men uten flere bachelorgrader (og flere timer i døgnet enn de fleste av oss får) kan det være vanskelig å gjøre alt like bra. Siden din representerer DEG på nett, så den bør være så optimal som mulig.

Hvordan velger du en utvikler?

Dessverre er det flere som har brukt mange penger på nettsider som ikke er gode nok. Det å velge rett leverandør kan være en omfattende prosess.

Gjør research, undersøk referansene til firmaet/personen.

Hva skal du se etter?

En god portefølje. Porteføljen bør vise deres beste arbeider. Er sidene responsive? Ser de bra ut? Er de brukervennlige? Ville du tatt kontakt med firmaet?

Kreativitet. En kunstner kan gi deg en visuelt slående side, men en designer kan gi deg en side som faktisk fungerer. Ideelt sett vil en designer snakke om ROI, SEO, sosiale medier osv., men vil også kunne forklare hva det er på et språk du kan forstå. Dersom designeren kun beskriver utseendet og ikke funksjonaliteten bør du se deg om etter en annen.

En som forstår dine behov. En kul, trendy restaurant har andre behov enn et solid byggevarefirma. Et WordPress-tema kan være flott, men en størrelse passer ikke alle og et tema bør reflektere din bedrift.

Teknisk ekspertise. En profesjonell webutvikler ser ditt behov og vet hva som må gjøres for å bygge den siden som er rett for ditt bruk. Det koster mer å bygge en side fra grunnen av, men da vil den i tillegg være tilrettelagt for alle dine behov, uten effekter du ikke trenger.

Målbare resultater. Kan utvikler fortelle deg hvordan de vil/kan måle resultatene på hvor bra siden din fungerer? Det er et viktig punkt mange leverandører glemmer.