Har du fått en gratis Gmail fra Idium? Da har vi en veldig viktig beskjed til deg

Fra og med 1. juli 2022 fjerner Google «G-suite» som frem til nå har vært en gratis tjeneste. For å beholde e-posten og de andre tjenestene dine må du oppgradere til Google Workspace.

Google lanserte gratistjenesten G-suite for 16 år siden. Dette var et tilbud til bedrifter og skoler, og skulle etter alt å dømme være gratis for evig tid. Nå avvikles tjenesten, og dersom brukerne ikke oppgraderer til et betalt Google Workspace-abonnement sperres e-post og andre tjenester.

Hva skjer med G-Suite og når skjer det?

Fra 1. juli 2022 vil din G-suite og Gmail bli utilgjengelig dersom du ikke oppgraderer og betaler for Google Workspace.

For å unngå å miste din e-post eller få den midlertidig stengt bør man derfor oppgradere så snart som mulig. Fra 1. august 2022 vil Google suspendere din konto og du vil ikke kunne sende eller motta e-post.

Du kan lese mer hos Google her

Hvordan vet jeg at det gjelder meg?

Dette gjelder bare deg som har Gmail som e-postleverandør og dersom du bruker gratis versjonen av G-suite. Har du allerede et Google Workspace abonnement hos oss som mange av våre kunder har, trenger du ikke foreta deg noe.

Dersom du ikke vet hvilken e-postleverandør du bruker kan du følge denne fremgangsmåten:

Gå til https://mxtoolbox.com/ og skriv inn det som står etter alfakrøllen i din e-post. F.eks. navnesen.no dersom din mail er navn@navnesen.no. Trykk på den oransje knappen merket «MX Lookup».

Ser du tekst som: gmail-smtp-in.l.google.com eller det står Your email service provider is "Google" i den grå boksen litt lenger ned på siden, betyr det at du har Gmail som e-postleverandør.

Skjermbilde av MX Toolbox lookup Skjermbilde av MX Toolbox lookup

Har du fått din Gmail av Idium bør du sende oss en henvendelse i skjemaet på denne siden eller ringe oss på 22 00 84 00 slik at vi kan hjelpe deg videre.

Vet du at du har en Google Workspace-konto, trenger du ikke foreta deg noe. Det trenger du heller ikke gjøre dersom det viser seg at du har Outlook eller andre leverandører enn Gmail.

Jeg er ikke kunde av Idium, men mistenker at jeg har en G-suite e-post

Dersom du bruker G-suite i dag, vil du motta flere e-poster fra Google som forteller om denne endringer. Da kan du følge stegene i e-posten du mottar for å oppgradere kontoen din. Dersom du har fått denne e-posten fra en annen leverandør enn Google, og ikke mottar noen mail på egen hånd kan det være lurt å kontakte byrået som har satt den opp for deg. Da kan det hende de sitter på administratortilgangen og mottar e-postene gjeldende dette.

Har du administratortilgang til din e-post, vil Google automatisk forsøke å overføre deg til nytt abonnement fra 1. mai. Dersom din fakturainformasjon ligger inne, blir du automatisk overført.

Jeg har fått Gmail fra Idium - Hva gjør jeg nå?

Er du usikker på om det gjelder deg, kan du gjøre et søk som nevnt over, eller kontakte oss for å være helt sikker. Du når oss ved å sende inn skjema her eller ringe oss på 22 00 84 00.

Du kan velge å oppgradere kontoen din direkte gjennom Google ved å følge stegene i e-posten du mottar.

Du kan også velge å la oss hjelpe deg med jobben. Vi er en Google-reseller og kan oppgradere til Google Workspace. Du slipper å gjøre det selv, slipper å forholde deg til Googles hjelpesider og får hjelp av vår supportavdeling.

Du betaler et lite mellomlegg for at vi gjør jobben, men du får til gjengjeld norsk support.

Kontakt oss