Her kan du lese om de nyeste funksjonene i nettsideverktøyet Editap.

Sist oppdatert 11.07.2018

 

Link-velger

Den nye link-velgeren gjør det lettere for deg å linke til sider, striper, filer og eksterne linker (URLer, telefon og e-post). Det eneste du trenger å gjøre er å velge det riktige alternativet i nedtrekksmenyen. Link-velgeren er tilgjengelig i tekst- og bildewidgeten og på alle knapper.

linkvelger editap

 

Ny tekst-widget, global tekststil og redigering av lenker

Den nye tekst-widgeten gir deg muligheten til å gjøre tekst global, det betyr at endringene du gjør vil automatisk gjelde og oppdatere seg på hele siden sånn at du slipper å gjøre det manuelt.

Det er også mulig å redigere utseende på lenker, og du kan også gjøre designet globalt slik at alle lenker på siden blir like.

tekstwidget editap

 

 

Nye menymuligheter

Det er flere nyheter innen menyredigering, blant annet:

  • Redigering av font, og også gjøre stilen global
  • Sticky-meny, med mulighet for å redigere bakgrunn, logo, fonter og hover
  • Drop down som viser undersider, også med flere redigeringsmuligheter ift. design

 

Både sticky-meny og drop down kan aktiveres i den første fanen i meny-widgeten. Alle mulighetene er tilgjengelige når du klikker på linkene «Edit fixed menu style» og «Edit dropdown style».

Menywidget editap

 

Menywidget editap2

Slideshow/karusell i striper

Nå kan alle striper gjøres om til en bildekarusell. Det er et lite, grønt ikon øverst i venstre hjørnet i hver stripe som aktiviserer denne funksjonen. For å redigere bildekarusellen trykker du på skiftenøkkelen.

For å få flere striper i karusellen kan du kopiere eller legge til en helt ny stripe.

stripekarusell

 

Padding-innstillinger for widgeter

Alle widgeter har fått en ny fane der du kan bestemme omrisset til hver widget. Denne funksjonen gjør det lettere for deg å lage en finere layout. Topp og bunn kan justeres i piksel, mens høyre og venstre justeres i prosent for at det skal bli best mulig på mobile enheter.

padding widget editap

 

Kolonneredigering

Nye funksjoner innen kolonneredigering gjør det lettere for deg å få fine og ryddige kolonner på nettsiden din. Du kan begynne å redigere ved å klikke deg inn på striperedigering og velge kolonnefanen, eller ved å holde musepekeren over kolonnen du ønsker å redigere og trykke på skiftenøkkelen. Nå er det mulig å endre både bakgrunnsfarge og bilde (til og med med parallax-effekt), og justere omrisset og margene.

kolonne editap

kolonne 2 editap

 

Administrasjon av flere brukere

Endelig kan flere brukere få tilgang til en og samme Editapløsning. Som eier av løsningen kan du invitere flere brukere fra «Account Information». Når du skriver inn en e-postadresse blir en invitasjon sendt til den adressen og brukeren kan lage seg et eget passord og få tilgang til løsningen.

administrasjon av brukere

 

Microdata

Nå kan du legge inn dine åpningstider som microdata på nettsiden sånn at det blir synligere i søkeresultater. Denne innstillingen er tilgjengelig på «Account Information».

microdata

 

Footer

Vi har lagt til en footer slik at det blir lettere for deg å logge ut og inn av nettsiden. Her er det også nødvendig informasjon om personvern og cookies.

footer

____________________________________________________________________________________________

Ny skjema-widget

Den nye skjema-widgeten gir deg mulighet til å tilpasse omtrent alle elementene i skjemaet. Det er mulig å legge til, fjerne og tilpasse felter som tekst, e-postadresse, telefonnummer, radioknapper osv. Du kan endre hinttekst, valideringstekst, sette som obligatorisk i alle felt.

Du kan også endre designet og bestemme hvilke farger og fonter som skal være i de ulike feltene, på knappene, i bakgrunnen og rammen.

Widgeten finner du i widget-biblioteket. I de fleste malene og stripene ligger den gamle versjonen av skjemaet, så du må gå i widget-biblioteket og bruke det skjemaet du finner der for å ha tilgang til denne funksjonaliteten.

editap skjema redigering

Editap skjemafunksjonalitet

hvordan redigere skjema Editap

 

 

 

Mulighet for å slå sammen og dele striper

Nå kan du slå sammen seksjoner som ligger ved siden av hverandre ved å klikke på det rosa ikonet til høyre for stripen du ønsker å redigere. Denne funksjonen er nyttig dersom du ønsker å for eksempel ha samme bakgrunnsbilde og kolonneinnstillinger på flere striper, men det betyr ikke at de må være like.

For å skille stripene må du klikke på det gråe ikonet som befinner seg der sammenslåingsikonet var.

Nedenfor kan du se et eksempel på to sammenslåtte striper.

Editap dele og slå sammen striper

 

Opplasting av bilder

Når du laster opp et bilde kan du velge om lenken skal gå til en nettadresse, et telefonnummer, en e-postadresse eller åpne en fil.

Når du velger å lenke til en fil vil du få muligheten til å laste opp filen som brukeren kan se eller laste ned etter å ha trykket på lenken. Du har også valget om at lenken skal åpnes i samme eller en ny fane.

Editap bilderedigering

editap bilderredigering verktøyeditap bilderedigering