En av grunnene til at Facebook er så populær er at det sosiale mediet tilpasser seg, men også forutser sine brukeres behov. Når Twitter og YouTube, samt Snapchat øker i antall brukere, fortsetter Facebook å fornye seg og klarer derfor å holde sin posisjon som den største sosiale plattformen.

Arbeider du med sosiale medier daglig er det er jobb i seg selv bare å holde seg oppdatert på alle endringer/utvikling. Jeg har derfor samlet en rask oversikt over hovedendringene du kan forvente å se i din Facebook-feed i 2016.

 

Glem eksen

Kjærlighetssorg og sosiale medier. Dårlig kombinasjon. Men selv mellom bøtter med iskrem, seriemaraton, innkjøp av Kleenex (ekstra myk), er det alltid et gnagende behov for å se hva din tidligere kjæreste driver med. Har han/hun det like kjipt som deg? Eller hvem i alle dager er det som kommenterer med hjerte og smilefjes på alle bildene?

Frykt ikke, Facebook bryr seg om deg og vil gjøre det litt lettere for hjerte ditt å komme seg igjennom dagen. Når du offisielt sier til verden (altså; Facebook) at du ikke er i et forhold lenger, får du følgende valg for å komme over eksen:

  1. Se mindre av eksen: det er vanskelig å komme over noen som alltid synes. Men nå kan du velge å se mindre av deres oppdateringer, eller ikke se noen oppdateriger. Så kan du late som om du er så kul at du ikke trenger å slette eller blokkere personen.
  2. La han/hun se mindre av deg: du kan begrense hva eksen din får opp i sin feed.
  3. Hold ting i fortiden: begrens eksens tilgang til tidligere publiseringer.

Det beste med dette er at eksen ikke får noen beskjed om at du gjør litt ekstra for å skåne ditt eget hjerte.

 

6 måter å dele følelsene dine på

Elsker er den nye Liker. I år gir Facebook oss en rekke emojis som kan uttrykke hva vi føler. Nei, det kommer ikke en negativ ‘Liker ikke’-knapp med det første, men du vil kunne dele latter, gråt eller hvor overrasket du er, innen de syv nye følelsesvalgene.

Noen land har allerede prøvd ut muligheten, og snart kan du også føle enda mer (dersom du vil da, så klart).

Nyheter på Facebook 2016.

Independent melder forøvrig at ‘Yay’-følelsen droppes fordi den ikke var universell nok.

 

Intelligente meldinger

Facebook vil øke kommunikasjonen, og i 2016 vil Facebook Messenger-appen bli tilgjengelig til gratis nedlastning for alle med en smarttelefon, selv dem som ikke har en Facebook-konto.

I tillegg til denne appen vil Facebook lansere M, din egne virtuelle assistent. M er Facebooks svar på Apple sin Siri, men med en hovedforskjell i denne tjenesten kun svarer på tekst. Spør M et spørsmål og du får raskt svar. M tar seg av restaurant anbefalinger, billetter til kino og mye mer. (Noen andre som tenker på James Bond nå?

 

Gi ditt profilbilde på mobil en makeover

I 2016 flytter profilbildet seg til midten av skjermen, og du vil kunne tilpasse det med video-profilbilde, midlertidig bilde eller filter (som allerede har vist seg populære) for å støtte populære saker.

 

Del direkte video

Har du vært på et event og ønsket at dine favorittmennesker kunne vært der med deg? Snart kan du invitere folk til å virtuelt bli med deg overalt; et spesielt event, en konsert, en utenlandstur eller hvor enn du skulle ønske at de kunne vært med! I 2016 slipper Facebook sitt svar til livestreaming apper som Periscope; Facebook live. Så nå kan du faktisk leve ut drømmen om ha ditt eget talk show eller kanskje reise-/matprogram.

 

Venner i nærheten

Innimellom har man plutselig en time å slå i hjel, og man vil heller dele timen med noen man kjenner enn å sitte å se på mennesker/mobilen. Venner i nærheten er ikke fullt tilgjengelig i Norge enda, men muligheten finnes altså.

Dersom du ikke er så fan av ’storebror ser deg’-stilen trenger du allikevel ikke å bekymre deg. Denne oppdateringen må du selv aktivere gjennom mobilappen for Facebook.

Men da finnes i alle fall muligheten til å logge av Facebook, og logge på livet med en venn i nærheten. Høres topp ut!

Det er flere oppdateringer for Facebook i 2016, og vi skal skrive mer om dem snart.

Gratis ebok om Facebook