Facebook blir på mange arbeidsplasser ansett som en tidstyv, og flere bedrifter har til og med valgt å forby all Facebook-relatert aktivitet på jobb. Men det sosiale nettverket har vært lure, de er nemlig i gang med å lansere Facebook at Work, et slags profesjonelt intranett for arbeidsplassen.

Facebook at Work har allerede blitt ansett som en konkurrent til både LinkedIn, Google Drive og Microsoft’s Yammer. LinkedIn er det største sosiale nettverket i profesjonell sammenheng. I Norge er det 1,2 millioner brukere og hele 12.000 bedrifter har profil på LinkedIn.

Les også: Her er de 7 viktigste sosiale mediene for norske bedrifter

Så er jo spørsmålet om Facebook at work kan konkurrere med dette?

 

Hva kan Facebook at Work brukes til?

  • Chat
  • Intranett
  • Dokumentdeling
  • Networking

Det nye nettverket vil gi brukerene mulighet til å chatte med kolleger, networke med profesjonelle forbindelser og dele dokumenter med hverandre.

Det spekuleres også i om Facebook at Work kan ta over for
intranettet, ifølge NRK beta.

Det ryktes at Facebook at Work kommer til å være reklamefritt. (Så få vi se hvor lenge det varer.)

 

Usikkert når det kommer til Norge

Nettverket kommer til å beholde sin eksisterende designprofil med den karakteristiske blåfargen som Facebook er kjent for. Siden vil ha en lignende struktur som det Facebook vi kjenner med nyhetsfeed og grupper. Men noe av formålet er å skille mellom det private og jobb, og dermed vil det være to separate profiler.

Les også: Slik bestemmer Facebook hva som synes – og 3 måter du kan påvirke det på

Ryktene vil ha det til at det nye nettverket vil bli lansert i Storbritannia i januar, men det er foreløpig usikkert når det kommer til Norge.

Den store overbevisning har Facebook fortsatt foran seg. De har allerede en brukerbase med 3,2 millioner brukere i Norge, og vi er faktisk et av de landene i verden som har flest brukere per capita. Men om de vil klare å overbevise det norske markedet om at Facebook at Work ikke bare er for sosial tidsfordriv er en annen sak.

Hva tror du? Vil Facebook at Work klare å etablere seg i det profesjonelle markedet?

Vi i Idium er positive og gleder oss til å se hva den sosiale kjempen kan tilby arbeidsplassen.

Les om hvordan du kan tjene penger på Facebook i vår gratis e-bok:Gratis ebok om Facebook