Visuelt innhold er viktig. Punktum. Men det er gøy også! Her er noen gode verktøy for å finne/lage godt visuelt innhold.

Death to the Stock Photo

Med sitt komiske (og passende) navn er Death to the Stock Photo en side hvor du kan velge mellom et gratis eller premium abonnement. I gratisversjonen får du månedlig tilsendt høykvalitetsfotografier, mens premiumversjonen gir deg tilgang til hele biblioteket, pluss en bonuspakke.

Death to the Stock Photo

Death to Stock Photo hovedside.
Velg mellom gratis eller premium abonnement.

PhotoPin

PhotoPin er en side som lar deg søke etter og bruke gratis bilder fra Flicker. Du må kreditere bildene, men det er lov å bruke dem til illustrasjon i forbindelse med blogg.

PhotoPin

Photopin hovedside. Gratis bilder på nett.
Søk blant utallige bilder og publiser dem på din egen blogg (husk å kreditere eier av bildet).

Skitch

Skitch er et genialt lite verktøy for deg som bruker Mac, iPhone eller iPad. Skitch lar deg laste opp eller ta et bilde for så å benytte blant annet tekst, piler, håndskrift-/tegnepenn og mer, til å notere, fremheve og visualisere.

Skitch fra Evernote

Skitch fra Evernote til Mac.
Startsiden til Skitch på nett. Last ned applikasjonen og jobb direkte fra ditt eget dashbord.

 

Praktiske verktøy for markedsføring, del 5 Godt visuelt innhold.
Eksempler på noe av det du kan gjøre med Skitch.

Meme Generator

Innimellom kan en enkel meme si mer enn 1000 ord eller et flottere visuelt bilde kan gjøre. Meme Generator er gratis og lar deg lage memes ved å bruke eksisterende (kjente) karakterer. Du kan også lage en helt unik meme ved å laste opp et eget bilde. Om du ikke synes det passer foretningsprofilen deres (selv i sosiale medier der ”alt” er lov), kan det uansett være morsomt til intern bruk.

Meme Generator

Meme generator er gratis.
Finn en kjent meme-karakter og legg til egen tekst, eller last opp et eget bilde.

Canva

Har virkelig ikke nok gode ord for hvor fantastisk det er å bruke Canva. Det er i utgangspunktet gratis, veldig brukervennlig (spesielt for ikke-designere) og har uendelige muligheter. Jeg benytter Canva til nesten alle unike grafiske elementer jeg lager til blogginnlegg eller sosiale medier. Du kan velge mellom mange maler, fonter, bilder og mer. Det finnes også en Canva for Work-versjon som du betaler en sum i året for, men som gir deg enda flere muligheter, og hvor du kan tilpasse for din bedrift.

Canva

Canva.com lar deg lage gratis illustrasjoner.
Du har endeløse muligheter i Canva. Velg format/mal og lek deg frem til flotte visuelle elementer.

Ønsker du mer informasjon om innholdsproduksjon?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.