Google Partners er Googles egen plattform for byråer og markedsførere. Nylig holdt de seminar, og som sertifisert Google Partner var selvfølgelig Idium til stede. Her ble det holdt en gjennomgang av det siste og nyeste i Googles univers. I tillegg fikk vi vite noen harde fakta om digital adferd i Norge. 

Statistikk:

  • Norge er landet i verden med flest nettbrett per innbygger.

  • 30% av alt innhold på YouTube sees på en enhet som er større enn 13″.

  • 27% av mobilforbrukere bruker mobilen for å sjekke opp prisen på ett produkt MENS de er i butikken.

  • 56% av brukerne til YouTube bruker det for å hente informasjon (feks How-To videoer)

 

Produktoppdateringer fra Google

I tillegg til interessant statistikk fikk vi også oppdateringer på det siste fra Google. Her er hva Google Partners anbefaler oss som markedsførere:

Det siste hotteste innen annonsering er Product Listing ads (PLA), annonser som inneholder detaljert produktinformasjon som for eksempel bilde, pris og merkenavn, og det uten å kreve ekstra søkeord eller annonsetekst, sier Thor Fjeldberg, Performance Marketing Specialist i Google.

PLA har bevist å gi:

  • Bedre leads og konverteringer

  • Økt synlighet – fordi den visualiserer produktene for kunden.

– Google gir oss nå mulighet til å bruke Avstandsbasert budjustering. Dette er en funksjon som vil by høyere på kunder som er i nærheten av din bedrift, med andre ord helt ideelt for mobil annonsering, sier Fjeldberg.

Les mer om annonsering hos Google her!

Google anbefaler også på det sterkeste å bruke Extensions, og spesielt locations som gir deg mulighet til å annonsere i Google Maps, noe mange ikke vet om.

– En annen nyhet fra Google er at det nå er mulig å kjøre konvertering på tvers av enheter (cross device conversion) når brukeren er logget inn på Gmail-kontoen sin på de forskjellige enhetene sine, opplyser Fjeldberg.

Hvis du ønsker å annonsere på mobile enheter anbefales det å tilpasse budgiviningen på mobile bid-modifier.

Les mer om Google Min Bedrift her!

Sist men ikke minst så fikk vi vite at Google Places og Google Local SKAL merges (Halleluja!) Men når dette skjer er foreløpig ikke klart.

 

Hastighet er alt

Hastighet på nett har aldri vært viktigere! Bruker nettsiden din mer enn 5 sekunder på å laste vil 80% av brukerne navigere bort fra siden din. Og enda flere på mobil! Sjekk hastigheten på din nettside på http://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Vil du lære mer? Bli Google partner!

Besøk Google sin egen Partner side https://www.google.com/partners/‎ for mer i informasjon. Google Partner tilbyr nå balnt annet flere trinn-for-trinn videoer på hjemmesiden deres. For de som er interessert i å bli partner starter sertifiseringseventer i løpet av mai.

Vil du vite mer om Google Min Bedrift?