Med en wireframe får du en ramme på hvordan den endelige nettsiden din vil se ut, og med den kan du være med å forme opplevelsen brukerne dine skal få. 

De fleste som skal ha en ny nettside har mange og klare meninger om hvordan denne nettsiden skal se ut. I denne designprosessen er wireframe et viktig steg.

 

Best mulig brukeropplevelse

En wirefram lar deg se plasseringer av logoer, navigasjoner, søkefelt etc.
En wirefram lar deg se plasseringer av logoer, navigasjoner, søkefelt etc.

En wireframe av en nettside gir deg en ramme på hvordan den nye nettsiden din vil bli.  I en wireframe vil du kunne se plasseringer av logoer, navigasjoner, søkefelt og hvor innholdet ditt skal ligge. På denne måten kan du forme brukeropplevelsen for de som skal besøke nettsiden din.

Les også: 13 ting du bør sjekke ved valg av nettsideleverandør

Underveis hender det at man vil endre på ting for å sikre en best mulig løsning. Da er det en fordel dersom det brukes enkle former.

En wireframe er ikke den endelige designskissen, men kan heller ses på som et godt utgangspunkt når siden skal designes.

Når vi lager en wireframe må vi tenke gjennom funksjoner og plasseringer til hver av elementene. Wireframes gir deg og de som designer siden muligheten til å være kreativ uten å innlemme for mange detaljer.

 

Dette må du tenke på når du skal ha ny nettside

  • Hvem er målgruppen?
  • Hvilke informasjon er viktig?
  • Hvilke modus er målgruppen i?
  • Bruker de mest mobil, nettbrett eller PC/Mac?
  • Er det noe informasjon som kan fjernes?
  • Det skal være enkelt å navigere på nettstedet

Når nettsiden din er oppe vil de fleste at den skal være lønnsom.

 

Ønsker du en uforpliktende prat om nettsider?