Bare fra januar til mai i 2013 økte netthandelen med nesten ni prosent. Tilsvarende har butikkhandelen økt med rett over én prosent i samme periode. Kan dine kunder handle hos deg på nett?

Netthandel øker.Nordmenn er verdensmestere på Internett. Å handle online er enkelt, utvalget er stort og servicen er god. Faktisk bruker hele 8 av 10 nordmenn seg av nettbutikker.

Potensialet er stort for deg som vil ta steget over i netthandelens verden.En av hovedgrunnene til økningen i netthandelen er at det har blitt enklere å handle på nett. Samtidig er nettbutikkene dyktige på å gi kundene gode kjøpsopplevelser.

Netthandel gir dessuten kundene større grad av fleksibilitet og valgfrihet i hvor, hvordan og når de handler.

Tradisjonelle butikker ønsker flere ben å stå på, og Henriksen mener at de som er dyktige på å drive fysisk butikk også vil kunne bli gode på å drive nettbutikk.

Tallene det vises til er hentet fra Statistisk Sentralbyrås terminvise omsetningsstatistikk for varehandelen. De viser at det er data, lyd- og bildeprodukter samt klær som forbrukerne kjøper mest av på nett.

Bedrifter som selger data, lyd- og bildeprodukter sto for 30 prosent av omsetningen i netthandelsmarkedet i 2012. Klær, sko og tilbehør hadde 16 prosent og helse- og velværeprodukter 9 prosent.

Vil du vite mer om våre tjenester?