Googles nye oppdatering av «Innstillinger for søk» gjør Google Min Bedrift enda viktigere og mer relevant for bedrifters synlighet på nett. Har du ikke en bedriftsside er det på høy tid å få den opp å stå. 

Ingen treff i Google, det kan da ikke stemme?

Har du søkt på noe i Google de siste ukene og fått opp null treff? Da er du i så tilfelle ikke den eneste, men de fleste av oss tenkte neppe noe særlig over det. Årsaken var at Googles nyeste oppdatering var i ferd med å rulles ut. Oppdateringen gjelder «Innstillinger for søk» i Google. Denne funksjonen finner du under søkefeltet lengst til høyre. Her få får du blant annet flere muligheter for språk og posisjon.

 

Inne i «Innstillinger for søk» kan du nå fortelle hvor du er helt ned til gateadresse, og i tillegg kan du velge hvilke språk du vil ha.

 

Endringer: Oppdateringen til Google gjør at du enklere kan finne ting der du er.
Endringer: Oppdateringen til Google gjør at du enklere kan finne ting der du er.

Google endrer vår søkeadferd

Med denne oppdateringen endrer Google bevisst vår søkeadferd. De tvinger oss altså til å ta stilling til hvor vi er når vi utfører søket, men dette vil også gjøre treffene bedre og mer relevante.

Les også: Slik når du de kjøpeklare kundene på Google

Google er verdens største søkemotor, så når de gjør endringer er det lurt å følge med i timen. For endringene vil få følger for hvor i søketreffet du dukker opp. Google har cirka 90 prosent av søketrafikken, og bare i Norge gjøres det over 15 millioner søk hver dag (!).

 

Hvorfor er dette viktig?

Dessverre er det fortsatt slik at de fleste norske bedrifter ikke har opprettet eller tatt eierskap til sin egen Google+-side. Årsaken er som regel at man anser det som verdiløst da det ikke er den mest sosiale av de sosiale mediekanalene.

Poenget vi må ta innover oss er at dersom noe er viktig for Google så bør det være det for deg også. Kort sagt er Google i kontroll over vår søkeadferd.

Les også: Hva er egentlig søkemotoroptimalisering (SEO)?

Google+ indekseres av Google, og det betyr at desto mer aktiv du er på Google+ desto mer synlig blir du i søk. Dersom noen forteller deg at Google+ ikke er viktig; så vet de svært lite om søkemotoroptimalisering.

I tillegg til aktivitet på Google+-siden din er det viktig at du står oppført med riktig adresse og at du har med den informasjonen som er viktig, som for eksempel «Om oss» etc.Seo gratis e-bok 2017.