Aktuelt om SEO

Oppnå ønsket synlighet på nett ved å jobbe strategisk med SEO. Her kan du lese våre blogginnlegg om hvordan du optimaliserer nettsiden din for søkemotorene.

 • 08/09/2023 - test
  test

  test

  Les mer
 • 14/04/2021 - Heidi Mathiassen
  Stolte vinnere av Mono Best Website Competition 2021!

  Hvert år kårer Mono Solutions de beste nettsidene som er designet på deres plattform det siste året. Idium er stolt partner med Mono Solutions, og vi legger mye arbeid inn i hver nettside vi designer for våre kunder. Derfor var det selvsagt at vi skulle sende inn bidrag til konkurransen. Det angrer vi ikke på! Nå er vinnerne kåret, og vi kunne ikke vært mer fornøyd med resultatet.

  Les mer
 • Illustrasjonsbilde av SEO trender 2021
  29/01/2021 - Omar Vidskjold Khan
  SEO i 2021: De viktigste trendene

  Det er ventet store endringer innen søkemotoroptimalisering i 2021 med et enda større fokus på brukeropplevelse. Her får du vite hva du må oppdatere deg på.

  Les mer
 • Bilde av nettside levert av Idium i Mono CMS.
  23/12/2020 - Hedda Ingeborgvik
  10 fordeler med en Mono-nettside

  Mono er navnet på plattformen vi designer mange av nettsidene våre på. Vi tilbyr nettsidepakker av ulik størrelse, tilpasset dine behov og ditt budsjett. Fordelene med en nettside på Mono er mange. Vi har listet opp de største for deg!

  Les mer
 • Tavle med teksten Black Friday
  06/11/2020 - Caroline Nygaard
  Syv tips for en vellykket Black Friday-kampanje

  I fjor handlet nordmenn for over 3,8 milliarder kroner på Black Friday. Det er salgsrekord ifølge Nets. I år er derimot mange butikker rammet av Covid-19-pandemien. Heldigvis er det mye bedrifter kan gjøre digitalt. Her er syv tips til hvordan din bedrift kan lykkes med Black Friday-salget.

  Les mer
 • Noen av de ansatte hos SEO-byrået Idium
  05/08/2020 - Omar Vidskjold Khan
  Velge SEO-byrå? Tenk på dette først

  Å vokse som selskap er viktig for enhver bedrift. Enten det er snakk om å øke omsetningen, salgstallene eller levetiden på hver kunde, er søkemotoroptimalisering og SEO-byrået en viktig støttespiller.

  Les mer
 • Analyseverktøy på PC-skjerm
  02/07/2020 - Omar Vidskjold Khan
  Slik beregner du verdien av SEO

  At SEO har påvirkning på bedriftens bunnlinje er hevet over enhver tvil. Nordmenn utfører millioner av søk på internett hver eneste dag, og Google har for lengst blitt mange bedrifters viktigste markedsføringskanal.

  Les mer
 • Laptop i vinduskarm
  08/06/2020 - Omar Vidskjold Khan
  Ny hjemmeside for bedrift? Dette må du tenke på

  Hjemmesiden er selskapets viktigste utstillingsvindu og har gått fra å være en av mange markedskanaler til å i stor grad definere bedriften i kundens øyne.

   

  Les mer
 • Kvinne med laptop og kaffekopp
  15/05/2020 - Omar Vidskjold Khan
  SEO for SaaS-bedrifter

  Søkemotorene er og blir den viktigste markedskanalen for en stor andel norske bedrifter - og ikke minst for de som lever av å levere digitale løsninger. Dersom spådommene om en utvidet bruk av hjemmekontor i kjølvannet av Covid-19 slår til, vil særlig SaaS-markedet bli enda mer konkurranseutsatt. Derfor er det meget viktig at SEO har en sentral posisjon i selskaps markedsplan.

  Les mer
 • Mac-skjerm med graf
  15/05/2020 - Omar Vidskjold Khan
  10 steg til forbedret synlighet i Google

  De store søkemotorene er for de fleste norske bedrifter en av de aller viktigste konkurransearenaene. Likevel ser vi at forbausende få selskaper har et bevisst forhold til hvordan de jobber med organisk synlighet, og enda færre har en konkret plan for hvordan de går frem for å oppnå bedre resultater Denne artikkelen er ikke ment å være en komplett fremdriftsplan, men et forslag til hvilke steg du og din bedrift kan ta for å øke den organiske synligheten i Google.

  Les mer
 • Person som holder kredittkort foran PCen
  15/04/2020 - Idium
  Dette må du tenke på når du starter en nettbutikk

  Vurderer du å starte en nettbutikk eller kanskje du allerede har en? Det er mye å ta stilling til når du skal selge produktene dine på nett.

  Les mer
 • Person som stryker over Facebook-logo på telefonskjermen
  15/04/2020 - Caroline Nygaard
  Hvorfor mislykkes betalt søk og annonser i sosiale medier?

  Sliter du med høye annonsekostnader? Noen ganger legger vi alt fokuset på å øke inntektene. Konsekvensen av dette kan føre til skyhøye annonsekostnader og få konverteringer.

  Les mer
 • Bærbar data med teksten Digital markedsføring 2018
  14/04/2020 - Idium
  5 ”andre” typer innholdmarkedsføring

  Hvordan skal man skille seg ut med innhold? Blogg? Infografikk? Med så høy konkurranse om folks oppmerksomhet må man skape innhold som er mer enn bare innhold.

  Les mer
 • hånd som holder i mobil og ser på bilder
  14/04/2020 - Idium
  Her finner du de beste gratisbildene

  Her er en liste over nettsider med gratis bilder du kan bruke i markedsføringen av bedriften din.

  Les mer
 • Skrivebord med PC og åpen notatblokk med penn i forgrunnen
  14/04/2020 - Idium
  3 tips til nye bloggere

  Blogging er ikke nytt. Faktisk så har det foregått i over 20 år allerede, men det har endret og utviklet seg i løpet av disse årene, og det finnes mange forskjellige typer blogger og bloggere.

  Les mer
 • Disposisjon av nettside
  14/04/2020 - Idium
  Hva er viktig å ha på nettsiden?

  Nettsiden er for mange førsteinntrykket man får av bedriften din, derfor er det viktig å ha alt på stell. Vi har samlet de viktigste tingene nettsiden din bør inneholde.

  Les mer
 • Bilde av hender som skriver på en laptop
  14/04/2020 - Idium
  Hvorfor du skal bruke kontaktskjema på nettsiden din

  Alle bedrifter drømmer om at besøkende skal legge igjen kontaktinformasjonen fordi de er interessert i det du tilbyr. Hvis det skal være en mulighet for at dette skal skje må du faktisk legge til rette for at de besøkende kan gjøre dette så enkelt som mulig.

  Les mer
 • Bokstaver som viser SEO
  14/04/2020 - Idium
  Hva er egentlig SEO?

  Du har helt sikkert hørt begrepene SEO eller SEM, enten i sammenheng med nettsiden din eller markedsføring på nett. Men hva er egentlig søkemotoroptimalisering (SEO)? Og hvorfor skal du som bedriftsleder eller bedriftseier bry deg om disse tre bokstavene?

  Les mer
 • Hånd som holder en telefon som er inne på Instagram
  03/04/2020 - Idium
  Markedsføring på Instagram Stories – bruk som en ekspert

  Å opprettholde tilstedeværelse og interesse på Instagram kan være vanskelig. Skal du nå frem til visse målgrupper i dag så må du faktisk benytte Instagram Stories.

  Les mer
 • Bilde av Facebook på mobil.
  02/04/2020 - Christer Sletvold
  Facebook endrer annonseformatet for mobil

  I månedsskiftet august/september endret Facebook formatet for annonser som vises i mobilutgaven av plattformen. Endringen gjør at annonseformatet for bilder og video på mobil er mer lik på tvers av Facebook og Instagram. Det betyr at du nå kan bruke samme bilder og videoer på begge annonseplasseringene.

  Les mer
 • Illustrasjon av logoen til Instragram
  02/04/2020 - Caroline Nygaard
  5 grunner til å ha en bedriftsprofil på Instagram

  Mer enn 2,3 millioner nordmenn har en Instagram profil og over 60 % av disse bruker Instagram daglig (Ipsos, 2019). Det er derfor ingen tvil om at bedrifter går glipp av mye dersom de ikke er synlig her. Vi gir deg 5 gode grunner til hvorfor bedrifter bør opprette en profil på Instagram.

  Les mer
 • 7 ting du må unngå i sosiale medier
  02/04/2020 - Caroline Nygaard
  7 ting du må unngå på sosiale medier

  Det er fort gjort å gjøre feil når man jobber med sosiale medier.  En liten skrivefeil kan man alltids tilgi, men noen feil kan ha større konsekvenser. Her er 7 ting du bør unngå å gjøre på sosiale medier.

  Les mer
 • Mobil på kamerastativ som filmer.
  02/04/2020 - Idium
  Slik tekster du videoer

  I dette blogginnlegget viser vi deg den enkleste måten å tekste videoene dine på.

  Les mer
 • Ulike skrifttyper på et ark
  02/04/2020 - Idium
  Hvordan identifisere fonter

  Har du sett en skrifttype på en nettside og hatt lyst til å bruke den selv, men du vet ikke hva den heter? Her er et genialt verktøy som gir deg svaret.

  Les mer
 • Google chrome logo på en mobil.
  02/04/2020 - Lina Trondskog
  De beste Chrome-utvidelsene for deg som jobber med nettsider

  Som innholdsansvarlig i Idium er jeg innom en rekke nettsider hver eneste dag.

  Les mer
 • Google søkemotor på en mobil
  02/04/2020 - Omar Vidskjold Khan
  Viktigheten av TF-IDF i innholdsproduksjon

  Hvis du med viten og vilje har havnet inne på denne siden: Velkommen! Du kommer nå til å lære mer om TF-IDF og dets betydning for organisk synlighet i de store søkemotorene.

  Les mer
 • Bilde av en Mac som er inne på Google Analytics
  02/04/2020 - Omar Vidskjold Khan
  Få en god rangering i Google raskest mulig

  Om du er litt bevandret innen SEO har du kanskje hørt om Googles “sandkasse”, som ikke må bli forvekslet med Google Sandbox.

  Les mer
 • En stor og en liten PC på skrivebord.
  02/04/2020 - Idium
  4 typiske feil ved nettsider og hvordan fikse dem

  Har du kommet inn på en nettside og tenkt «Oi, ja vel, hva skjer her»? Eller irritert deg over dårlig oppløsning i bilder?

  Noen ganger er faktisk det overfladiske ved en nettside noe av det viktigste. Det vil påvirke hvordan dine besøkende oppfatter bedriften, og om de i det hele tatt gidder å engasjere seg i nettsiden din.

  Les mer
 • Googlesøk på en mobil.
  02/04/2020 - Idium
  Hvordan skrive gode metabeskrivelser

  En strategisk utformet metabeskrivelse kan være utslagsgivende for å øke antall besøk og konverteringer på nettsiden din.

  Les mer
 • To kvinner som sitter foran PC-skjerm
  02/04/2020 - Idium
  Hvordan lage hjemmeside til bryllup

  Ønsker du å holde familie og venner oppdatert under planleggingen av bryllupet ditt? Slik lager du en bryllupshjemmeside.

  Sitter du med tanken om å lage en egen nettside med informasjon om bryllupet ditt, men vet ikke helt hvor du skal starte eller om du faktisk kan klare det? Da har du kommet helt rett!

  Les mer
 • Bilde av et skrivebord med notatblokk og PC, med teksten "enkel markedsplan" i forgrunnen. "
  02/04/2020 - Idium
  Slik lager du en enkel markedsplan

  Hvert år går vi over markedsplanen vår i Idium og ser på hva vi har fått til og hva vi bør forbedre, samt setter nye mål.

  Les mer
 • To mennesker som tegner på en whiteboard.
  02/04/2020 - Idium
  Hvordan kapre den moderne kunden

  Dette blogginnlegget er ment for deg som driver en fysisk butikk og som trenger å gjøre noen endringer for å unngå butikkdøden. Vi gir deg noen tips til hvordan du kaprer den moderne kunden.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Caroline Nygaard
  Idium og Develo fusjoneres og blir ett selskap under merkevaren Idium 1881 AS

  Den 16. august fusjoneres de digitale markedsføringsselskapene Develo og Idium og blir ett selskap under merkevaren Idium 1881 AS. Vi skal fortsatt tilby de samme tjenestene – bare enda flere av dem. Med flere ressurser og mer kompetanse i ryggen, håper vi å kunne gi kundene våre enda bedre service.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Hvorfor er Google-anmeldelser viktig for lokal SEO?

  Har du gjort et søk etter et produkt eller en tjeneste på Google og lurt på hva andre kunder mener? Baserte du din avgjørelse på hvor mange positive anmeldelser eller stjerner noen hadde?

  Les mer
 • Informasjon på en skjerm
  02/04/2020 - Omar Vidskjold Khan
  10 steg til økt trafikk med Google Search Console

  Google Search Console er et av de viktigste verktøyene for deg som jobber med nettsteder, enten det er som webredaktør, SEO-konsulent eller i en markedsavdeling. Grunnene til dette er mange, og det kan være lett å gå seg vill i dette praktiske, men meget omfattende, verktøyet.

  Les mer
 • Google søkemotor på en pc
  02/04/2020 - Omar Vidskjold Khan
  Slik eier du Google med FAQ

  Vi som har jobbet med organisk synlighet i noen år har sett et tydelig skifte hos Google.

  Les mer
 • Instagram på mobil
  02/04/2020 - Idium
  3 enkle Instagram-profiltips

  Instagram er en spennende, og hurtig voksende, kanal for bedrifter. Det finnes mange muligheter for både små og mellomstore bedrifter å sette preg på sin profil som en del av markedsmiksen.

  Les mer
 • Mobil med ikoner over seg
  02/04/2020 - Caroline Nygaard
  7 ting du må unngå på sosiale medier

  Det er fort gjort å gjøre feil når man jobber med sosiale medier.  En liten skrivefeil kan man alltids tilgi, men noen feil kan ha større konsekvenser. Her er 7 ting du bør unngå å gjøre på sosiale medier.

  Les mer
 • Illustrasjon av google analytics
  02/04/2020 - Idium
  Her er 4 nyttige Google Analytics-oversikter

  Få mer ut av Google Analytics med disse egendefinerte oversiktene du kan legge til i din egen konto.

  Les mer
 • Bruker søker på Google
  02/04/2020 - Idium
  Hvordan sjekke quality score i Google Ads

  Vi viser deg steg for steg hvordan du kan se annonserangeringen på Google Ads-annonsene dine.

  Les mer
 • Mac skjerm med laptop i forgrunnen
  02/04/2020 - Idium
  Tips: øk salg med en selgende nettside

  Hva er det som gjør en nettside til et effektivt salgsverktøy? Hvorfor leder noen nettsider til salg og leads, men andre ikke gjør det?

  Les mer
 • mann som sitter og jobber på laptop
  02/04/2020 - Idium
  5 spørsmål som kan hjelpe deg til mer salg

  Vil du få flere konverteringer? Altså; selge mer, få flere påmeldinger eller booke flere kunder?

  Les mer
 • Person som handler sko i nettbutikk på en laptop
  02/04/2020 - Idium
  Hvordan få flere til å handle i nettbutikken din

  Har du god trafikk inn til nettbutikken, men konverteringene uteblir? Slik får du de besøkende til å gjennomføre handelen.

  Les mer
 • Illustrasjon av netthandel på Amazon
  02/04/2020 - Omar Vidskjold Khan
  Blir Amazon.no døden for norske nettbutikker?

  Med stadig mer konkrete rapporter om at Amazon er nær ved å starte opp i Sverige, begynner det å bli klart at det kun er tidsspørsmål før det samme skjer i Norge.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Lag en Call-To-Action for landingsside

  Når du bygger en landingsside har du et mål i tankene; å få publikum til å konvertere på en eller annen måte. 

  Les mer
 • Scrabble brikker som viser "Pay per click"
  02/04/2020 - Idium
  Hvordan få høyere quality score i Google Ads

  Vi gir deg noen enkle tips til hvordan du kan bedre plasseringen til Google Ads-annonsene dine.

  Les mer
 • Mann som sitter ved skrivepult og skriver på PC
  02/04/2020 - Idium
  Tips til effektiv markedsføring for små bedrifter

  Små bedrifter har som regel mindre budsjetter enn de litt større bedriftene. I Norge er det et flertall av de små. Har man ikke store budsjetter må man bruke de pengene man har på best mulig og mest effektiv måte.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Innholdsmarkedsføring – som ikke er blogginnlegg

  Innholdsmarkedsføring er muligens en litt misforstått markedsstrategi. Begrepet kastes rundt så mye at mange bedriftseiere føler at de må inkludere en blogg på nettsiden sin, enten det appellerer til dem eller ikke.

  Les mer
 • Laptop og mobil med Facebook
  02/04/2020 - Idium
  Tips før du starter med Facebook-annonsering

  Det kan ta tid å bli kjent med Facebooks annonseringsverktøy og lære seg å målrette riktig, men med tid og tålmodighet kan du oppnå veldig gode resultater.

  Les mer
 • Facebook ikon
  02/04/2020 - Idium
  Strategi for å starte markedsføring på Facebook

  For at en bedrift skal bruke Facebook riktig, og som et effektivt markedsføringsverktøy, er det noen ting det er greit å vite:

  Les mer
 • 02/04/2020 - Omar Vidskjold Khan
  Slik utfører du en søkeordsanalyse

  Veien til toppen av Google er lang, og de aller fleste vil aldri nå helt til toppen. For å sikre at du har de beste forutsetningene, er det viktig å gjøre et godt stykke forarbeid. I denne artikkelen vil jeg vise hvordan du kan utføre en søkeordsanalyse for å ikke bare se en økning i trafikk til nettstedet, men også en økning i omsetning.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Omar Vidskjold Khan
  En sjekkliste for teknisk SEO

  Vi lærer deg de viktigste hovedelementene ved teknisk SEO og forteller deg hvorfor det er viktig for din nettsides søkesynlighet.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Retargeting – Ikke gjør denne feilen

  Om du ikke gjør remarketingannonseringen riktig vil det kunne gjøre mer skade enn nytte.

  Gjør deg selv, interessentene og kundene dine en tjeneste ved å bruke retargeting slik det er ment.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Nå kan du snakke til Google på norsk

  Google Assistent endrer måten vi søker på. Her kan du lese hvordan du søkemotoroptimaliserer nettsiden for stemmesøk.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Lina Trondskog
  Hvordan fungerer landingssider og annonsering?

  En landingsside er den første siden en bruker havner på etter å ha klikket på et søkeresultat eller annonse. Du skal selvsagt alltid jobbe med innholdet på nettsiden din, men på en landingsside er dette spesielt viktig om du driver betalt trafikk til siden.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Hvor kommer besøkene til nettsiden fra?

  Å tolke dataene fra Google Analytics, er ikke så komplisert som mange tror. En viktig del av dette, er å se fra hvilke kilder trafikken kommer fra.

  Les mer
 • Mann som sender live på Facebook med mobiltelefonen.
  02/04/2020 - Idium
  Hva kan du bruke Facebook Live til?

  Her kommer noen ideer til hvordan du kan benytte deg av Facebook Live i markedsføringen av deg selv, bedriften eller en merkevare.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Hva er en chatbot?

  En chatbot er et dataprogram som «svarer naturlig» i en samtale enten via tekst eller lyd. De er ofte designet slik at de skal simulere hvordan et menneske ville svart i en samtale.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Facebook Live – en markedsføringsmulighet

  Facebook Live lar deg kommunisere med ditt publikum på en personlig måte.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Facebook, GDPR og annonsering

  I Norge ble fristen for EUs nye personvernlov – GDPR; General Data Protection Regulation – flyttet fra 25.mai til 1.juli, men vi må uansett forholde oss til den.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Derfor skal du bruke schema og strukturert data på nettstedet ditt

  Ved å legge til strukturert data i form av schema markup, blir det lettere for Google å forstå og rangere innholdet på nettstedet ditt – uten at du trenger å legge et enormt fokus i bruk av nøkkelord i tekst.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Riktig innhold, til riktig person, på rett sted til rett tid

  En sann historie om digital markedsføring som faktisk fungerte.

  Les mer
 • Mann med kikkert og facebook logo i sikte
  02/04/2020 - Idium
  Hva er GDPR?

  GDPR har allerede vært snakket om i lang tid, men hva er det egentlig og hva betyr det for bedriften din? Vi har prøvd å sette enkle ord på det som mange fortsatt synes er vanskelig å forstå.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Animasjon, bilder og film i sosiale medier

  Dersom du bruker sosiale medier i bedriftssammenheng vet du allerede hvor mange som gjør det samme og hvor utfordrende det kan være å nå igjennom.

  Les mer
 • Laptop med google søk på skjermen
  02/04/2020 - Idium
  Google krever at du har SSL på nettsiden din

  Har du fortsatt ikke SSL på nettsiden din? Det kommer Google til å straffe deg for.

  Les mer
 • Person holder mobil og kaffe
  02/04/2020 - Idium
  GDPR og SMS-markedsføring

  Mange bedrifter bryter allerede dagens retningslinjer for SMS-markedsføring. Her er det du trenger å vite om dagens regler og den nye personvernloven.

  Har du ikke helt oversikt over hva GDPR bør du lese dette blogginnlegget først.

  Les mer
 • Person surfer på nettet på laptop
  02/04/2020 - Idium
  GDPR og nettsider

  Hvilke tiltak er du nødt for å utføre på nettsiden din for å tilfredsstille den nye personvernloven? Vi gir deg noen svar.

  Les mer
 • Infografikk på skjerm
  02/04/2020 - Idium
  GDPR og markedsføring

  Den nye personvernforordningen som trer i kraft 25. mai 2018 vil påvirke den digitale markedsføringen din, her kan du lese hvordan.

  Les mer
 • Kvinne som sitter på latop
  02/04/2020 - Idium
  GDPR og cookies

  Du kan fortsette å bruke informasjonskapsler selv om den nye personvernloven trer i kraft. Her kan du lese hvordan.

  Les mer
 • Bilde av et laptop tastatur
  02/04/2020 - Idium
  GDPR: Hva gjør du med dataen du har i dag?

  Lurer du på hvordan du kan bruke e-postlistene dine etter mai 2018? Vi gir deg svarene.

  Les mer
 • Planlegging av webdesign
  02/04/2020 - Idium
  Bedre nettsider med riktige farger

  Fungerer markedsføringen innen din egen nettside?

  Les mer
 • Handel på nett
  02/04/2020 - Idium
  E-handel i høytid og rundt merkedager

  Dersom du driver nettbutikk har du kanskje merket deg at det er noe i lufta – julen er på vei!

  Les mer
 • Digital markedsføring
  02/04/2020 - Idium
  Digital markedsføring i 2018

  Lurer du på hva du bør investere i av digital markedsføring i 2018? Vi har tatt en titt inn i fremtiden og sett på hva som kan bli de store markedsføringstrendene i 2018.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Gratis bilder til blogg og nettsider

  Å finne gratis bilder du ikke trenger å kreditere kan være en slitsom og dyr affære.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Lina Trondskog
  Bruk Google for å finne ut hva du skal skrive om

  I dette innlegget skal vi forsøke og gi deg noen gode råd til hvordan du kan bruke Google for å finne inspirasjon til blogginnlegg, artikler og andre tekster.

  Les mer
 • Persom skriver tekst på en laptop
  02/04/2020 - Lina Trondskog
  Åtte tips for å skrive gode tekster på nett

  Skriv det viktigste først.

  Alle  har dårlig tid, og særlig på nett. Kom til poenget med en gang, så kan leseren selv velge om den har fått nok informasjon eller skal lese videre.

  Les mer
 • Telefon i en hånd
  02/04/2020 - Idium
  Viktig med design for mobil først

  Vil du bygge en ny nettside som skal være bedriftens digitale fjes? Eller vurderer dere å oppgradere en eksisterende nettside? Uansett bør du forstå viktigheten av å lage et design med tanke på mobil først. Det finnes mange artikler og undersøkelser som fremhever konkrete fordeler ved ‘mobile first’ design.

  Les mer
 • Facebook på en laptop
  02/04/2020 - Idium
  Tips for markedsføring på Facebook

  Selv de som jobber med Facebook til daglig føler at det er mye å holde styr på med endringer, oppdateringer og alle mulighetene kanalen tilbyr. Men det er viktig å følge med dersom du skal få best mulig utbytte av markedsføringsmulighetene.

  Les mer
 • Screenshot fra Facebooks audience manager
  02/04/2020 - Idium
  Slik oppretter du et speilpublikum på Facebook

  Etter at du har opprettet et speilpublikum vil det bli klart til bruk når du skal opprette en annonse i Annonseadministrasjon eller Power Editor:

  Les mer
 • Laptop, tablet og telefon på et bord
  02/04/2020 - Idium
  Sjekkliste for ‘mobile first’ design

  Vi har hørt ‘mobile first’ i forhold til design og brukervennlighet en stund nå. For hvert år som går øker andelen av brukere som ser din nettside eller dine kampanjer på nett. Trenden har gått mot at vi må tenke “Hvordan ser det ut på mobil?” før vi så tilpasser designet til desktop og nettbrett.

  Les mer
 • Person navigerer seg på en nettside
  02/04/2020 - Idium
  Mobilvennlighet, responsivt design og AMP

  Dersom du ikke ønsker å havne langt ned på listen til Google ved søk på mobil må du ha et mobilvennlig nettsted.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Hvorfor er meta title og description viktig?

  Meta Title er det første som møter brukeren i søkeresultatet. Meta Title er, som ordet antyder, den respektive nettsidens tittel slik man ønsker å presentere den for brukere. Denne tittelen er det som vises i blått i Googles søkeresultat, slik som i eksempelet under.

  Les mer
 • Google Ads på laptopskjerm
  02/04/2020 - Idium
  Hvilken type Google Ads-annonsering er best for din bedrift?

  Har du hørt om Google Ads? De fleste som har vært borti digital markedsføring vet mest sannsynlig allerede hva Google Ads går ut på, men jeg tar en rask oppsummering for de uinnvidde.

  Les mer
 • Laptopskjerm med google
  02/04/2020 - Omar Vidskjold Khan
  Hva er Googles viktigste rangeringsfaktorer?

  Over 200 faktorer spiller inn når Google vurderer et nettsteds rangering i deres søkeresultat, og det være vanskelig å vite hvor man skal legge igjen mest innsats.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Grunnleggende om Facebook annonsering

  Facebook setter brukeropplevelse som sin førsteprioritet, og ønsker ikke at du som privatperson skal bli lurt av useriøse mennesker. 

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Digital ordliste

  Er det litt mange ukjente begrep å holde styr på i den digitale verden? Jeg har samlet en enkel ordliste over ord og begrep vi benytter oss av i forbindelse med søkemotoroptimalisering og digital markedsføring.

  Les mer
 • illustrasjon av Google Min Bedrift
  02/04/2020 - Idium
  Bli mer synlig med Google Min bedrift

  Google My Business, eller Google Min Bedrift (GMB), er en plattform som gir deg full oversikt over flere av dine viktigste plattformer i Googles nettverk. Er du kjent med Google+ local, er GMB på mange måter en fornyelse og forbedring som sørger for at din bedrift er til stede i rett øyeblikk, til rett tid. Plattformen er i tillegg enkel å bruke.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  4 grunner til hvorfor en nettside bør være mobilvennlig

  Har du tenkt på at de alle fleste ikke har åpnet en telefonkatalog (papir) på mange år? Trenger vi kontaktinformasjon til en lokal bedrift så Googler vi det.

  Les mer
 • Person som skriver en annonse på Facebook
  02/04/2020 - Idium
  7 tips – hvordan skrive overskrift til Facebook-annonse

  Hvordan skriver man overskrift til annonser på Facebook som fører til klikk? Det lurte jeg på siden jeg selv jobber med det, så da var det bare å undersøke og teste ut da.

  Les mer
 • ansikter fra tv serien skam
  02/04/2020 - Idium
  Skam – hvordan en serie kan være genial markedsføring

  Det er ingen skam i å se på Skam, men det jo en bonus at man kan lære tips og triks om markedsføring av å følge serien (dette gjelder så klart også andre serier og reality-tv, men nå hekter jeg meg på Skam-trenden).

  Les mer
 • Skal din bedrift være på Facebook?
  02/04/2020 - Idium
  Skal din bedrift være på Facebook?

  Mange små og mellomstore bedrifter ser i dag verdien av å være tilstede på Facebook.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Hvordan håndtere negativitet eller krise i sosiale medier

  Nettroll rammer både kjendiser, privatpersoner og bedrifter. Alle vet at det å bygge et godt rykte kan ta lang tid, men å ødelegge et kan skje på minutter.

  Les mer
 • En mann forann en brainstorming tavle
  02/04/2020 - Idium
  Skriv markedsplan for bedriften

  Sett deg mål som får bedriften videre!

  En av de viktigste verktøyene for små og mellomstore bedrifter er å utvikle en markedsplan.

  Les mer
 • remarketing
  02/04/2020 - Idium
  Remarketing – målrettet annonsering

  Vi har nok alle opplevd remarketing, men kanskje uten å være klar over det?

  Les mer
 • Caravan med bagasje ved en sandstrand
  02/04/2020 - Idium
  Markedsføring om sommeren – hva bør du tenke på?

  Mange bedrifter merker en nedgang i salg om sommeren. Hvordan kan din bedrift holde eller øke salget i en periode der folk er i et helt annet modus?

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  7 tips til hvordan du får flere på e-postlistene dine

  E-postadresser har stor verdi for markedsførere i bedrifter. Her er 7 tips til hvordan du kan bygge dine lister:

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  5 tips for å skrive gode nyhetsbrev

  Et nyhetsbrev kan hjelpe deg med å øke salg og bevissthet, for dine nettsider eller blogg.

   

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  5 grunner til at du trenger et mediebyrå

  Er du en av de som kaster bort markedsbudsjettet på ting som ikke gir resultater?

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Søkerobotene gjør deg en tjeneste

  Har du opplevd å ha investert masse tid og krefter i et blogginnlegg, for så å få 11 treff? Før du går inn i en eksistensiell spørrerunde med deg selv, bør du sjekke at du har fulgt noen grunnleggende prinsipper for SEO. Jeg kan også trøste deg med at det finnes en effektiv snarvei som forteller Google: ‘Hei! Jeg har oppdatert nettstedet mitt!’.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Dette må du tenke på når du velger domenenavn

  Et godt domene vil bidra til at folk lettere finner nettsiden og husker bedriften din. Her er noen tips til hva du bør tenke på når du velger adressen til ditt nye nettsted.

  Les mer
 • Illustrasjon av datamaskin og google ads
  02/04/2020 - Idium
  SEO og betalt søk: best sammen

  vis din bedrift skal få best mulig resultater på internett må dere være synlig både i organisk søk og betalte oppføringer. Dette betyr at din bedrift trenger en SEO-strategi og en SEM-strategi.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Hvorfor bruker ikke Google metabeskrivelsene mine?

  Det kan være frustrerende at Google viser et helt annet tekstutdrag i stedet for metabeskrivelsen når siden din dukker opp i søk. Men hvorfor skjer det og hvordan kan du ta kontrollen over hva som vises i søkemotoren?

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  5 avgjørende SEO-tips

  Fokus på SEO er en langsiktig investering din bedrift gjør for å oppnå gode rangeringer av eget innhold i de ulike søkemotorene, og det kan ofte ta tid før man merker effekten.

  Er du utålmodig etter å se resultater av ditt SEO arbeid? Disse 5 faktorene kan være avgjørende for at dine nettsider skal oppnå høyere rangeringer i søkemotorer, og ytterligere synlighet mot deres målgruppe.

  Les mer
 • Google Home og en mobil
  02/04/2020 - Idium
  1 av 5 søk er stemmesøk

  20 prosent av alle mobilsøk, altså én av fem søk, er i følge Google et resultat av stemmesøk.

  Les mer
 • Mann på LinkedIn
  02/04/2020 - Idium
  4 tips for å få mer ut av LinkedIn

  Mange lurer på hvilke sosiale nettverk som passer best for sin bedrift. Her vil en medierådgiver kanskje svare noe som; ’De som hjelper deg å nå dine markedsmål’. Og for å gjøre det må man først ha definert dem, og så kan man vurdere hvilke kanaler som vil hjelpe deg å nå dem.

  Les mer
 • Sosiale medier apper
  02/04/2020 - Idium
  Lytter og følger du med i sosiale medier?

  Å bare være tilstede i sosiale medier er ikke nok. Du kan selvsagt få følgere og engasjere deg i dem, men dersom du ikke overvåker hva folk sier om bedriften din, og så handler ut ifra det, vil ikke sosiale medier ha den rette effekten.

  Les mer
 • Facebook på mobil
  02/04/2020 - Idium
  Hvordan lykkes med sosiale medier i B2B-markedet

  Det viktigste med markedsføring er å engasjere de rette personene, nå de rette kundene, samt finne de som vil handle fra akkurat din bedrift. Det finnes en drøss av sosiale plattformer og nettverk.

  Les mer
 • Fotografier bak sosiale medier
  02/04/2020 - Idium
  Hvordan lykkes i sosiale medier

  Å satse på å lykkes i sosiale medier gir deg en konkurransefordel foran de bedriftene som ikke er like aktive. For å oppnå gode resultater er det viktig at man går inn med en plan om å gjøre en innsats.

  Les mer
 • sosiale medier ikoner
  02/04/2020 - Idium
  Hvilke sosiale medier skal du være på?

  Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, Twitter, Pinterest, apper eller bloggnettverk? Det er mange digitale kanaler og det kommer stadig nye. Mange markedsførere føler seg presset til å være i alle, men dette koster både tid og resurser. Dessuten er det ikke sikkert at alle kanaler er rett for deg og din bedrift. Så hvordan velger du hvilke kanaler som er riktige for deg?

  For å hjelpe deg til å navigere i det digitale landskapet kan du stille deg selv følgende spørsmål:

  Les mer
 • Person som navigerer seg på twitter
  02/04/2020 - Idium
  Hva er en #hashtag og hvordan bruke dem

  Symbolet # (nummertegn) er nå til og med på norsk bedre kjent som hashtag. På nett, og spesielt innen sosialt nettverk spiller dette typografiske symbolet en viktig rolle i å bygge merkevarebevissthet med større mulighet for engasjement, når den benyttes strategisk.

  Les mer
 • Facebook på mobil og mac
  02/04/2020 - Idium
  Hvordan lage et vellykket Facebook-innlegg og forbedre organisk rekkevidde

  Vi vet alle at endringene Facebook gjorde i algoritmene sine gikk mest utover bedrifter. 

  Les mer
 • Facebook reklame på en pc
  02/04/2020 - Idium
  Er sosiale medier gratis for bedrifter?

  Sosiale medier er en gratis markedskanal i den grad at det ikke koster noe å sette opp en bedriftside på Facebook, LinkedIn, eller en av de andre sosiale plattformene vi i dag har tilgang til. Men dersom du ønsker å nå ut til dine kunder og potensielle kunder, så vil det nok koste deg både tid og penger.

  Les mer
 • Sosiale medier på en mobil
  02/04/2020 - Idium
  Bruk sosiale medier til markedsføring og salg

  Å bygge tillit og lojalitet hos kunder gir bedriften din kredibilitet.

  Sosiale medier har utlignet konkurransen når det kommer til markedsføring og kommunikasjon. Din bedrift kan, uansett størrelse, fortelle sin historie og vise sin ekspertise på en global skala (om relevant og ønskelig), i nåtid og til en veldig lav kostnad.

  Les mer
 • Facebookprofil på en skjerm
  02/04/2020 - Idium
  Bildestørrelser i sosiale medier

  Konsekvensen av å ikke publisere et bilde i riktig format kan være at selve budskapet ditt forsvinner helt eller delvis, og at innlegget estetisk sett ikke blir pent å se på. 

  Les mer
 • Instagram på en mobil
  02/04/2020 - Idium
  Annonsering på Instagram – noe for din bedrift?

  Instagram har blitt et av de mest populære sosiale nettverkene for foto og videodeling, og stadig flere bedrifter ser fordelen av å være synlige på denne plattformen.

  Les mer
 • Sosiale nettverk på mobil
  02/04/2020 - Idium
  9 tips til hvordan du får i gang ansatte på sosiale medier

  Å skape engasjement hos kunder er en utfordrende oppgave i dagens markedsføringsjungel.

  Les mer
 • Instagram på mobil
  02/04/2020 - Idium
  6 grunner til at du skal bruke Instagram til markedsføring

  Her er 6 grunner til at du og din bedrift bør markedsføre på Instagram:

  Les mer
 • Facebook på en mobil
  02/04/2020 - Idium
  5 tips for en bedre Facebook-side

  Er du en av dem som synes at Facebook er en viktig, men utfordrende kanal? Du hadde en strategi, men den fungerer ikke slik du ønsker?

  Les mer
 • Infografikk på en skjerm
  02/04/2020 - Idium
  5 konkrete resultater bedrifter får av å være i sosiale medier

  Som daglig leder har du kanskje stilt deg spørsmålet: Hva får min bedrift egentlig ut av å være på sosiale medier?

  Bruker du sosiale medier riktig er dette noen av effektene du kan vente deg:

  Les mer
 • Person skriver et blogginnlegg
  02/04/2020 - Idium
  5 grunner til at din bedrift bør ha blogg

  Tradisjonell markedsinnsats må vike for viktigheten av sosiale medier og blogging. Vi lever i en digital alder, så dersom du ikke allerede blogger er det bare å hoppe på trenden. Den er kommet for å bli.

  Uansett hvor stor eller liten bedriften din er kan du dra nytte av blogging.

  Les mer
 • Knytt kontakt i sosiale medier
  02/04/2020 - Idium
  3 tips for å knytte kontakt med kunder i sosiale medier

  Bedrifter har ved økt bruk av sosiale medier muligheten til å knytte god kontakt med sitt publikum.

  Les mer
 • Sosiale medier på telefon
  02/04/2020 - Idium
  3 tips for å få oppmerksomhet i sosiale medier

  De fleste bedrifter ser på sosiale medier som en nødvendig kommunikasjonskanal.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Praktiske verktøy for markedsføring, del 5 Godt visuelt innhold

  Visuelt innhold er viktig. Punktum. Men det er gøy også! Her er noen gode verktøy for å finne/lage godt visuelt innhold.

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Praktiske verktøy for markedsføring, del 2 Hvordan organisere ideer

  I del 1 fikk du verktøy som hjelper deg å generere ideer. Nå har du ideene, men hvordan organiserer du dem?

  Les mer
 • 02/04/2020 - Idium
  Praktiske verktøy for markedsføring, del 1 Hvordan få ideer

  Her er noen praktiske verktøy for markedsføring som muligens kan forenkle, men også inspirere i jobbhverdagen.

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  Praktiske verktøy for markedsføring, del 3 Hvordan optimalisere innholdet

  Du har generert ideene, du har organisert deg, men hvordan optimaliserer du innholdet ditt?

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  Hvorfor bruke Google Analytics?

  Vet du hvor mange som er inne på nettsiden din daglig? Har du oversikt over hvor dine potensielle kunder faller fra i nettbutikken? Vet du hvilke av dine digitale plattformer som gir din bedrift mest avkastning? Legger du inn mye penger inn i Google Ads uten å ha oversikt over hvor mange som faktisk blir kunde? Kjenner du deg igjen burde du lese videre.

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  Hva er Google Tag Manager – og bør jeg bruke det?

  Med Google Tag Manager (GTM) kan du raskt og enkelt håndtere tagger på nettsiden din og i andre webapplikasjoner. Med taggene kan du måle hva de som besøker nettsiden din gjør, hva de klikker på og hva de liker og ikke liker. Med andre ord; du kan få full kontroll på hvor godt nettsiden din fungerer.

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  Bedre innhold med innholdskalender

  For å være mer produktiv, gjøre sjefen glad, nå bedriftens mål og bygge gode relasjoner (både internt og eksternt) er det viktig å være strukturert.

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  Profesjonell e-post med Gmail – mer enn bare en e-postkonto

  Gmail er et fantastisk verktøy og her er noen av fordelene som får jobben gjort:

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  Hvordan skrive selgende produktbeskrivelser og titler

  Når du skal skrive selgende produktbeskrivelser bør du svare på følgende spørsmål:

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  Få ned fluktfrekvensen (bounce rate) på dine sider med Google Analytics

  Din fluktfrekvens (fluktrate) eller bounce rate, viser prosenten av en-sides visninger (altså et besøk der en besøkende forlot sidene dine fra samme side de kom inn på uten å engasjere seg videre på nettstedet). 

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  8 steg til lønnsomme nettsider

  Her er 8 steg til lønnsomme nettsider, for å få flere kunder og øke salget:

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  Tips til å lage godt innhold på nett

  Verdien av ditt innhold måles i ditt publikums engasjement. Hvordan når du flest mulig med innholdet?

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  Slik gjør du markedsundersøkelser

  Undersøk markedet for å finne, og målrette til, dine kunder.

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  Hvordan kan lokale bedrifter få anbefalinger og bruke dem?

  Å få gode omtaler/anbefalinger starter med at du gir veldig god service til dine kunder. Men hvordan kan du bevisst få og bruke anbefalinger?

  Les mer
 • Møte mellom ansatte
  01/04/2020 - Idium
  Finn dine kunder på nett

  Lær deg hvor og hvordan du finner dine potensielle kunder på nett.

  Les mer
 • Engasjer kundene i din bedrift
  01/04/2020 - Idium
  Engasjer kundene i din bedrift

  Finnes det noe bedre enn fornøyde kunder?

  Innen content marketing (innholdsmarkedsføring) bruker vi mye tid, kanskje for mye tid, på merkevaresalg. Vi fokuserer ikke nok tid på å benytte innholdet til å gjøre kundene våre til ambassadører eller på å styrke deres tilknytning til merket vårt.

  Les mer
 • mann og kvinne skriver på tavle
  01/04/2020 - Idium
  Definer og forstå din kunde

  Prosessen av å lage enten en kundeprofil eller persona vil hjelpe deg å definere kundens behov ved å forstå deres kjøpsatferd (hva, hvordan og hvor de handler) og enda viktigere, deres motivasjon for å kjøpe.

  Les mer
 • mann som skriver på laptop
  01/04/2020 - Idium
  CRO: begynnerguide til konverteringsoptimalisering, del 2

  I del 1 definerte vi konverteringsraten som det totale antallet av konverteringer delt på antallet av besøkende på din side. Men snakker vi Økter eller Brukere i Google Analytics?

  Les mer
 • bokstaver i ulike mønstre som viser SEO
  01/04/2020 - Idium
  De 3 vanligste spørsmålene om SEO

  For mange virker arbeidet med søkemotoroptimalisering (SEO) nesten som et trylleshow. Man ser at noe foregår, men man sitter ofte igjen og lurer på hva som egentlig skjedde.

  Les mer
 • illustrasjon av konverteringsoptimalisering
  01/04/2020 - Idium
  CRO: begynnerguide til konverteringsoptimalisering, del 1

  Det er så mange forkortelser i den digitale verdenen, men uansett hvor mye vi forkorter terminologien må jobben fortsatt gjøres!

  Les mer
 • notatblokk med blyanter ved siden av
  01/04/2020 - Idium
  8 tips til fengende overskrifter

  En fengende overskrift kan være det som sikrer deg at noen faktisk gidder å klikke seg inn på innlegget ditt. Den gir leseren et hint om verdien de får.

  Les mer
 • laptop med notatblokk i forgrunnen
  01/04/2020 - Idium
  6 steg til å lykkes med innholdsmarkedsføring

  Innholdsmarkedsføring (content marketing) er snart en del av enhver markedsavdelings taktikk for å nå sitt publikum i dagens digitale verden.

  Les mer
 • laptop
  01/04/2020 - Idium
  5 tips til bruk av bilder og andre visuelle elementer

  Visuelle medier og visuell historiefortelling er økende og har tidligere blitt spådd til å bli to av de store trendene innen innholdsmarkedsføring i 2015. Hvordan kan du bruke disse taktikkene til din fordel og øke din bedrifts PR? Vi har fem forslag:

  Les mer
 • Hender som peker på laptop-skjerm
  01/04/2020 - Idium
  4 enkle tips til hvordan håndverkere bør markedsføre seg

  Er du en av de som fortsatt sverger til (dyre) annonser i lokalavisen eller andre kostbare oppføringer på diverse nettsteder for å få ny kunder? I så tilfelle bør du lese videre.

  Les mer
 • to personer som skriver på tavle
  01/04/2020 - Idium
  Lag en plan for innholdsmarkedsføring

  Hold ditt innhold relevant og engasjerende for å tiltrekke kunder.

  Les mer
 • to kvinner foran laptop
  01/04/2020 - Idium
  Driv mer trafikk til dine nettsider via blogg

  Får du dem inn på bloggen din er det større sannsynlighet for at de utforsker nettsidene dine videre.

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  6 ting du bør ha på bloggen din

  Det er noen ting en blogg bør ha, i tillegg til gode innlegg så klart. Her er 6 smarte elementer:

  Les mer
 • Pc og utstyr
  01/04/2020 - Idium
  5 ”andre” typer innholdmarkedsføring

  Hvordan skal man skille seg ut med innhold? Blogg? Infografikk? Med så høy konkurranse om folks oppmerksomhet må man skape innhold som er mer enn bare innhold.

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  Responsivt design – hva og hvorfor?

  Hva er responsivt design og hvorfor er det så viktig? Her kan du også sjekke hvordan dine sider ser ut på forskjellige enheter med en enkel test.

  Les mer
 • Ikoner av sosiale medier
  01/04/2020 - Idium
  Hvilke sosiale medier skal du være på?

  Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, Twitter, Pinterest, apper eller bloggnettverk? Det er mange digitale kanaler og det kommer stadig nye. 

  Les mer
 • Facebook bedriftsside
  01/04/2020 - Idium
  Få mer ut av din bedrifts Facebook-side

  For B2B markedsførere er hovedmålet med en bedriftsside på Facebook å generere leads, og derav mer salg.

  Les mer
 • Ta et oppgjør med nettsidene dine
  01/04/2020 - Idium
  Det er på tide å ta et oppgjør med nettsidene dine

  Oppgjør høres kanskje litt skummelt og omfattende ut, men det er viktig at nettsidene dine fungerer. 

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  Engasjer med video på Facebook

  Har du et ønske om å få flere henvendelser fra dine potensielle kunder?

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  5 enkle tips for mer trafikk til nettsidene dine

  Det var en gang en tid da du kunne skille deg fra konkurrentene dine ved å ha en nettside. Men netteventyret slutter ikke her. Det hjelper ikke å bare ha en estetisk tiltalende side lenger (selv om det hjelper), det er jo snart normalen i forretningskonkurranse.

  Les mer
 • Knytt kontakt med kunder i sosiale medier
  01/04/2020 - Idium
  3 tips for å knytte kontakt med kunder i sosiale medier

  Bedrifter har ved økt bruk av sosiale medier muligheten til å knytte god kontakt med sitt publikum.

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  Slik fungerer likes på Facebook – og dette bør du fokusere på

  Vi lever i en tid hvor alt handler om ”likes”. En like har på mange måter blitt en bekreftelse på vår digitale adferd.

  Les mer
 • Bilde av en hashtag på et bord med mat i bakgrunnen
  01/04/2020 - Idium
  Hva er en hashtag, og hvordan kan du bruke det i markedsføringen din?

  Du har kanskje lurt på dette #-tegnet som dukker opp i sosiale medier i ny og ne? Lurer på hvorfor og eventuelt hvordan du skal bruke det i markedsføringen din? Her får du svaret!

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  Her er de 7 viktigste sosiale mediene for norske bedrifter

  Det finnes et hav av forskjellige kanaler i sosiale medier. Her får du oversikten over noen av de viktigste og hva som kjennetegner dem. 

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  Hva er Google Ads?

  Har du lyst å annonsere på Google, men du vet ikke helt hvordan det foregår?

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  Hva er målet med din nettside?

  Felles for mange bedrifter som er, eller skal på nett, er at de ikke vet hvor de skal begynne. Vel, det første og det viktigste er å ha et mål med din digitale tilstedeværelse.

  De fleste bedrifter vet at de i dag må være på nett for å tiltrekke seg både eksisterende og potensielle nye kunder.

  Les mer
 • Bilde av en skjerm og hender som jobber
  01/04/2020 - Idium
  Vil det lønne seg å investere i nettmarkedsføring?

  Det er noe som heter at for å tjene penger må man bruke penger. Hemmeligheten er å vite hva som vil lønne seg for nettopp din bedrift.

  Les mer
 • Illustrasjon av Steve Jobs
  01/04/2020 - Idium
  Steve Jobs forstod hvorfor design er viktig – gjør du?

  Ville du ansatt en person som kom på jobbintervju udusjet, med møkkete hettegenser, sliten joggebukse og sittende i en positur som vitner om at sofasitting opptar 90% av personens våkne øyeblikk selv om personens CV vitner om at personen er ideell for stillingen?

  Design er viktig. Det er det som gir oss et førsteinntrykk, og hva du gjør videre avhenger som regel av nettopp det førsteinntrykket. 

  Les mer
 • Hånd som stryker over ord på en tavle
  01/04/2020 - Idium
  Slik lykkes du med (digitale) kampanjer

  Vi som driver med markedsføring bruker enorme summer på kampanjer. Noen med langt større suksess enn andre. Så hvordan skal man jobbe for å lykkes?

  Les mer
 • Bilde av flere papiraviser
  01/04/2020 - Idium
  Slik kan du utnytte nyhetsbildet i markedsføringen din

  De største sakene som omtales i tradisjonelle mediekanaler i dag har en enorm påvirkning på hvordan du som leser bruker internett rett etter du har lest en nyhet.

  Å forstå hvordan dette fungerer og kunne dra nytte av det i sin markedsføring kan være svært effektivt, og det er ikke nødvendigvis en spesielt stor arbeidsoppgave for en markedsfører.

  Den direkte påvirkningen media har på lesernes internettvaner er som regel umiddelbar, men den varer vanligvis ikke særlig lenge.

   

  Les mer
 • bilde av person som netthandler
  01/04/2020 - Idium
  Mister du handlekurven?

  Hva ville du gjort hvis du var butikksjef i REMA og opplevde at 90 % av kundene satte fra seg full handlekurv foran kassen og forlot butikken uten å handle? Jeg vil anta at de fleste ville nekte å akseptere dette og reagert raskt med å sette inn tiltak for å bedre situasjonen.

  Les mer
 • 01/04/2020 - Idium
  5 billige måter du kan markedsføre deg på

  Ikke alle bedrifter har høye markedsføringsbudsjetter. Da er det godt at man kan drive markedsføring og være godt synlig for potensielle kunder ved hjelp av blant annet disse fem billige måtene å markedsføre deg på:

  Les mer
 • Mann som skriver på PC
  01/04/2020 - Idium
  Hvorfor skal bedrifter blogge?

  Du har sikkert hørt det flere ganger fra såkalte eksperter; bedrifter må blogge! Mange, kanskje du også, tenker «Hvorfor i alle dager skal vi blogge?» Sannheten er at dersom du blogger riktig kan det fort bli ditt mektigste markedsføringsverktøy.

  Les mer
 • Kvinne som skriver på en pc
  01/04/2020 - Idium
  3 tips for å få nye kunder

  Uansett om du har drevet en bedrift i mange år, eller om du er helt ny i bransjen er behovet for nye kunder stort sett tilstede.

  Les mer
 • Mann som skriver på PC
  01/04/2020 - Idium
  Slik får du billigere og bedre markedsføring

  Såkalt innholdsmarkedsføring eller Content marketing koster 62 prosent mindre enn tradisjonell markedsføring og generer tre ganger så mange nye kunder, ifølge demandmetric.com.

  Dette argumentet burde holde til å få deg til å lese videre, men det er flere positive sider med denne formen for markedsføring.

  Les mer
 • Mobil som er inne på Facebook-app
  01/04/2020 - Idium
  Nybegynnerguide: 5 enkle Facebook-tips for bedrifter

  84% av alle nordmenn er på Facebook, og 8 av 10 er der hver dag. Vi er på Facebook via telefonen flere ganger daglig, mens vi streamer eller ser på TV kveldstid, og i sengen før vi sovner – morgenen etter gjentar vi prosedyren.

  Les mer
 • To kvinner foran PC-skjerm
  01/04/2020 - Idium
  Kartlegg dine personas og få flere og bedre leads

  Alle kjenner til begrepet målgruppe, men kjenner du til personas? Når du vet hvem dine personas er kan du kommunisere bedre og målrette markedsføringen din mot de riktige menneskene. Resultatet er bedre og varmere leads. 

  Når vi snakker om målgruppe snakker vi gjerne om kjønn, alder, bosted og inntekt – altså demografi. En persona er mye mer enn som så.

  Les mer
 • Buttons med Facebook-logo
  01/04/2020 - Idium
  Få bedriften din på Facebook på 5 minutter

  Mangler du fortsatt en bedriftsside på Facebook? Her finner du det du trenger å vite for å opprette en bedriftsside, samt tips for å komme igang med å bruke den.

  Les mer
 • Telefon logget inn på Facebook, med teksten "Social media" ved siden av i Scrabble bokstaver
  01/04/2020 - Idium
  4 tips til effektiv markedsføring i sosiale medier

  Markedsføring i sosiale medier er en ypperlig måte å tiltrekke seg nye kunder på. Det er imidlertid ikke alle som har en klar målsetting med hva de gjør, og i svært mange tilfeller dreier det seg om sporadiske oppdateringer. Den mest brukte unnskyldningen er: Jeg har ikke tid!

  Er du en av disse? Leser du videre kan du si farvel til denne unnskyldningen en gang for alle.

  Les mer
 • oransje bakgrunn med tommel opp og teksten "gratulerer du er en vinner""
  01/04/2020 - Idium
  Lag konkurranser med verdi for deg

  Det har blitt enklere å holde konkurranser på Facebook. Tre ting bør du likevel tenke på før du går i gang.

  Les mer
 • hvit murvegg med påmalt "tommel opp" ikon
  01/04/2020 - Idium
  Ta pulsen på din Facebook-side

  LikeAlyzer er en gratis tjeneste som raskt gir deg svar på hvor god du er på Facebook. Test deg selv nå!

  Les mer
 • bilde av en skrivebordspult med mac og plante
  01/04/2020 - Idium
  Øk omsetningen med nyhetsbrev

  Nyhetsbrev som markedsføring har flere fordeler det er verdt å merke seg. La ikke en god mulighet til å øke salget gå fra deg!

  Les mer
 • Instagram for bedrifter
  01/04/2020 - Idium
  Instagram for bedrifter

  Et viktig verktøy for markedsføring, merkevarebygging og økt engasjement.

  Les mer
 • infografikk med Mac-skjerm i bakgrunnen og en oransj tekst boks hvor det står "5 tips til engasjerende grafikk for sosiale medier"
  18/02/2019 - Idium
  5 tips til engasjerende grafikk for sosiale medier

  Synes du det er vanskelig å lage grafikk (bilder, infografikk, memes osv.) til sosiale medier? Du sitter kanskje der og flytter rundt på tekst og visuelle elementer, prøver forskjellige fonter, men ikke noe blir sånn du vil ha det. Selvsagt hadde det vært supert å kunne gi den jobben til en designer, men dersom det ikke er en mulighet, får du noen enkle tips her.

  Les mer
 • Bokstavene SEO på en vegg
  31/01/2019 - Omar Vidskjold Khan
  SEO i 2019

  2019 kommer etter et år hvor vi så store endringer i både Googles algoritmer og brukeratferd. Google Home har gjort inntog i de norske hjem, og SEO virker mer omfattende og innviklet enn noen gang. I dette innlegget vil jeg forsøke å geleide deg gjennom de viktigste trendene innen SEO for 2019.

  Les mer
 • Bruker leser et blogginnlegg
  01/07/2018 - Idium
  Mest leste blogginnlegg første halvår 2018

  Som bedrift er det viktig å regelmessig se tilbake på det man har gjort, samt analysere hva som har fungert eller ikke. 

  Les mer
 • 08/05/2018 - Idium
  Ny strategi for Facebook-markedsføring i 2018

  Det skjer endringer i sosiale kanaler til stadighet, og siden Facebook er en viktig kanal for de fleste bedrifter lønner det seg å vite hva som påvirker deg og din bedrift.

  Les mer
 • 10/01/2017 - Omar Vidskjold Khan
  Søkemotoroptimalisering i 2017

  Lurer du på hva du bør prioritere i 2017? SEO-feltet kan for mange virke uoversiktlig, og det kan være vanskelig å vite hvilke tiltak man bør se nærmere på. Derfor har jeg samlet de viktigste SEO-tipsene for 2017.

  Les mer
 • Hånd som holder opp en telefon med bilde av en kvinne
  03/04/2014 - Idium
  Slik lager du eget stedsfilter på Snapchat

  I dag er det såre enkelt å lage seg et eget stedsfilter, også kalt geofilter, på Snapchat. Vi viser deg hvordan.

  Les mer
 • Bilde av mobiltelefon på snapchat på gul bakgrunn
  02/04/2014 - Idium
  Selg på 10 sekunder med Snapchat

  Er Snapchat et sted for markedsføring?

  Snapchat er populært. Selv om det var ungdom og unge voksne som omfavnet mediet først, kommer voksne og eldre raskt etter. Men kan det virkelig brukes til noe annet enn å sende festlige bilder/videoer mellom venner. Er Snapchat et sted for markedsføring? 

  Les mer