Hva er responsivt design og hvorfor er det så viktig? Her kan du også sjekke hvordan dine sider ser ut på forskjellige enheter med en enkel test.

Google har alltid anbefalt responsivt webdesign, og 21. april i år kom det en oppdatering som gjorde det enda viktigere at nettsider er mobilvennlige. Oppdateringen spesifiserer ikke at sidene må være responsive, men sidene må være tilgjengelig og ha god ytelse på mobil.

Bilde av enheter og hvordan responsivt design tilpasser innholdet.
Elementer av innhold tilpasser seg de forskjellige enhetene.

Hva er responsivt design?

Enkelt forklart så er responsivt design ”flytende” og tilpasser seg størrelsen på skjermen uansett hvilken enhet man bruker.

Når man designer og utvikler for responsivt design legger man vekt på å beholde struktur og rekkefølgen av elementene. Det skal være lesbart, lett å navigere og brukervennlig med minimal scrolling og panorering.

 

Hvorfor responsivt design?

Fordi flere og flere benytter bærbare enheter daglig er det er like viktig for små og mellomstore bedrifter å kunne gi best mulig brukeropplevelse, som for større firmaer.

Responsivt design har blitt gjort lettere tilgjengelig gjennom CMS-systemer som WordPress, Drupal og Joomla, og krever mindre jobb og vedlikehold.

 

Er dine sider responsive?

Sjekk om dine nettsider er responsive gjennom Responsive Design Checker.

Skjembilde av hvordan Responsive Design Checker fungerer.
Slik ser siden ut, den er gratis og du kan navigere mellom de forskjellige enhetene/skjermstørrelsene.

Optimalisere brukeropplevelsen

Uavhengig av ditt felt, dine produkter eller tjenester bør brukeropplevelsen være høyst viktig. Med responsivt design vil dine brukere alltid kunne engasjere seg sømløst på nettsiden din til enhver tid på en hvilken som helst enhet.

Med så mange smarttelefoner, android og nettbrettbrukere kan behovet for en fullt funksjonell nettside ikke understrekes nok. Som du kanskje allerede vet er en solid tilstedeværelse på nett ekstremt viktig for å forsikre bedriftens fremtidige suksess.

 

Ønsker du en uforpliktende prat om nettsider?

 

Kilder:

https://developers.google.com/

http://www.dataporten.net