Idium  |  05/07/2022

Velg rett bookingfunksjon til din nettside

Det kan være vanskelig å finne frem i jungelen av leverandører. Frem til vi kan levere vår egen, vil vi anbefale andre norske leverandører.

Det kan være vanskelig å velge riktig bookingløsning for din nettside. Ikke bare må det være enkelt for kunder å bestille eller lage en avtale, det må være enkelt for deg som bedriftseier å håndtere innkommende forespørsler. 


Enten du er håndverker, driver en restaurant eller frisørsalong bør noe av det viktigste med din nettside være at det er enkelt å bestille dine tjenester. Det gjør du gjennom et godt booking- og billettsystem. 


Vi kan derfor anbefale en kartlegging utført av Innovasjon Norge Reiseliv. Kanskje du kan finne en leverandør der som oppfyller dine behov? 

 

Slik implementeres en tredjepartsløsning på din nettside 

I vårt nettsidesystem Mono kan vi enten benytte lenker til ditt system ved å eksempelvis lage en knapp som fører til din løsning, eller vi kan «bygge inn» løsningen via en iframe som vil skape et speilbilde av løsningen på din nettside slik at det oppleves som sømløst. 

 

Kartlegging av bookingløsninger på det norske markedet

I 2020 utførte Innovasjon Norge Reiseliv en god og grundig kartlegging av alle norske booking- og billettløsninger. 


Målet var å kunne tilby ny og oppdatert kunnskap om de ulike løsningene for både booking- og billettsystem, samt gi norske bedrifter et bedre sammenligningsgrunnlag som et utgangspunkt for valget. 


Totalt ble 35 leverandører sammenlignet, hvor de henholdsvis tilbyr systemer for aktiviteter, billetter, overnatting og turoperatør/design. 


I rapporten ser du informasjon om løsningen og hva den dekker, informasjon om betalingsmuligheter, support, integrasjonsmuligheter, om de følger norske krav og regelverk samt masse mer. 


Hele rapporten kan du lese her

 

Dette må du tenke på når du velger booking- eller billettsystem til din bedrift 

Tenk gjennom hvordan bookingopplevelsen skal være for dine kunder - dekker denne løsningen disse behovene? 

  • Hva skal kundene kunne booke?
  • Hvilke betalingsløsninger har jeg behov for?
  • Trenger jeg mulighet for kundesupport?
  • Er dette systemet trygt for min nettside?
  • Har leverandøren gode referanser og fornøyde kunder?

 

Lurer du fortsatt på noe angående booking, eller har andre spørsmål om nettside er du velkommen til å ta kontakt med oss via e-post.