Idium  |  01/04/2020

Responsivt design – hva og hvorfor?

Hva er responsivt design og hvorfor er det så viktig? Her kan du også sjekke hvordan dine sider ser ut på forskjellige enheter med en enkel test.

Google har alltid anbefalt responsivt webdesign, og i 2015 kom det en oppdatering som gjorde det enda viktigere at nettsider er mobilvennlige. Oppdateringen spesifiserer ikke at sidene må være responsive, men sidene må være tilgjengelig og ha god ytelse på mobil.

Hva er responsivt design?

Enkelt forklart så er responsivt design ”flytende” og tilpasser seg størrelsen på skjermen uansett hvilken enhet man bruker.

Når man designer og utvikler for responsivt design legger man vekt på å beholde struktur og rekkefølgen av elementene. Det skal være lesbart, lett å navigere og brukervennlig med minimal scrolling og panorering.

Hvorfor responsivt design?

Fordi flere og flere benytter bærbare enheter daglig er det er like viktig for små og mellomstore bedrifter å kunne gi best mulig brukeropplevelse, som for større firmaer.

Responsivt design har blitt gjort lettere tilgjengelig gjennom CMS-systemer som WordPress, Drupal og Joomla, og krever mindre jobb og vedlikehold.

Er dine sider responsive?

Sjekk om dine nettsider er responsive gjennom Responsive Design Checker.