Idium  |  01/04/2020

Profesjonell e-post med Gmail – mer enn bare en e-postkonto

Gmail er et fantastisk verktøy og her er noen av fordelene som får jobben gjort:

Få mest mulig ut av e-postene dine

Selv om Gmail er mer enn e-post er email allikevel Gmails viktigste fordel. Tre ting du kan merke deg er:

  • Det finnes en Angre sending funksjon! Dersom du har vært ivrig og for eksempel har sendt en flau e-post (det har skjedd oss alle), eller sendt til feil person, så er du nok enig i at denne funksjonen er en karriere redder (kanskje til og med livsviktig…). Innser du at du har sendt feil trykker du på bare på Angre sending og pust normalt.
  • Svarer du på de samme spørsmålene gang på gang? Da bør du forfatte noen e-poster med generelle svar og spare dem som Ferdigutformede svar. Det er jo selvsagt viktig å svare individuelt, men en mal er tidsbesparende og skader ikke i en tidsklemme. Gå til tannhjul-ikonet på Gmail-kontoen din, velg Innstillinger og deretter Prøvefunksjoner-fanen. Skroll ned og slå på Ferdigutformede svar.
  • Under Prøvefunksjoner-fanen er det flere andre spennende funksjoner som kan lette den daglige e-postkommunikasjonen.

Profesjonell e-post

Er du gründer, jobber freelance eller har du en liten bedrift/enkeltmannsforetak? Da bør du skille deg fra en normal Gmail-bruker ved å åpne en profesjonell e-postkonto med ditt eget domenenavn. Så istedenfor å bruke navn@gmail.com kan du bygge merkevare med en profesjonell e-post. En e-post som eksempelvis navn@mittdomenenavn.no, vil gi et inntrykk av seriøsitet. Dersom du ønsker kan du også opprette avdelingseposter som info@mittdomene.no, marked@mittdomene.no, kundeservice@mittdomene.no osv., slik at du selv får oversikt over henvendelser, og gir inntrykk av at du har flere avdelinger som tar seg av kundens behov.

Tips: Har du spørsmål om e-postkonto fra Google så vil vårt kundesenter kunne besvare det meste, du kan kontakte kundesenter og lese mer her.

Merkevarebygging er essensielt for å hjelpe ditt firma å vokse.

Videokonferanser og chat

Noen ganger er det ikke nok med en telefonsamtale. Med Google Hangouts har du gratis meldingsmulighet mellom Gmail-brukere så vel som muligheten for videochat. Eiere av små bedrifter kan utnytte begge muligheter for å kommunisere med for eksempel eksterne medarbeidere og samtidig kunne gi kundeservice i sanntid. Prøv det ut og ta kontakt med enkeltpersoner eller organiser videokonferanser, helt gratis. Har du ikke prøvd det allerede kan du laste ned plugin her og komme i gang.

Bli organisert

Du kan ha alle mulige verktøy tilgjengelig, men dersom du ikke er organisert kommer du ikke langt. Det har selvsagt Google tenkt på også. I tillegg til å konfigurere innboksen din (deler opp innkommende mail i grupper og relevans) så har du Google Huskeliste. Du kan ha en huskelisten i e-postvinduet ditt som en handlingsliste med forfallsdato osv.

Google Disk kan erstatte Microsoft Office

Google Disk har du allerede tilgang til i Gmail-kontoen din. Du har alltid dine dokumenter tilgjengelig og muligheten til å bidra med, og i, delte filer. Alt du trenger å gjøre er å åpne en ny fil, legge til e-postadressene til dem du vil dele dokumentet med og så kan samtlige jobbe i, kommentere og redigere samtidig. Dette tar et profesjonelt samarbeid til et nytt nivå.