Profesjonell e-post med Gmail – mer enn bare en e-postkonto

Gmail er et fantastisk verktøy og her er noen av fordelene som får jobben gjort:

Få mest mulig ut av e-postene dine

Selv om Gmail er mer enn e-post er email allikevel Gmails viktigste fordel. Tre ting du kan merke deg er:

  • Det finnes en Angre sending funksjon! Dersom du har vært ivrig og for eksempel har sendt en flau e-post (det har skjedd oss alle), eller sendt til feil person, så er du nok enig i at denne funksjonen er en karriere redder (kanskje til og med livsviktig…). Innser du at du har sendt feil trykker du på bare på Angre sending og pust normalt.
  • Svarer du på de samme spørsmålene gang på gang? Da bør du forfatte noen e-poster med generelle svar og spare dem som Ferdigutformede svar. Det er jo selvsagt viktig å svare individuelt, men en mal er tidsbesparende og skader ikke i en tidsklemme. Gå til tannhjul-ikonet på Gmail-kontoen din, velg Innstillinger og deretter Prøvefunksjoner-fanen. Skroll ned og slå på Ferdigutformede svar.
  • Under Prøvefunksjoner-fanen er det flere andre spennende funksjoner som kan lette den daglige e-postkommunikasjonen.

Profesjonell e-post

Er du gründer, jobber freelance eller har du en liten bedrift/enkeltmannsforetak? Da bør du skille deg fra en normal Gmail-bruker ved å åpne en profesjonell e-postkonto med ditt eget domenenavn. Så istedenfor å bruke navn@gmail.com kan du bygge merkevare med en profesjonell e-post. En e-post som eksempelvis navn@mittdomenenavn.no, vil gi et inntrykk av seriøsitet. Dersom du ønsker kan du også opprette avdelingseposter som info@mittdomene.no, marked@mittdomene.no, kundeservice@mittdomene.no osv., slik at du selv får oversikt over henvendelser, og gir inntrykk av at du har flere avdelinger som tar seg av kundens behov.

Tips: Har du spørsmål om e-postkonto fra Google så vil vårt kundesenter kunne besvare det meste, du kan kontakte kundesenter og lese mer her.

Merkevarebygging er essensielt for å hjelpe ditt firma å vokse.

Videokonferanser og chat

Noen ganger er det ikke nok med en telefonsamtale. Med Google Hangouts har du gratis meldingsmulighet mellom Gmail-brukere så vel som muligheten for videochat. Eiere av små bedrifter kan utnytte begge muligheter for å kommunisere med for eksempel eksterne medarbeidere og samtidig kunne gi kundeservice i sanntid. Prøv det ut og ta kontakt med enkeltpersoner eller organiser videokonferanser, helt gratis. Har du ikke prøvd det allerede kan du laste ned plugin her og komme i gang.

Bli organisert

Du kan ha alle mulige verktøy tilgjengelig, men dersom du ikke er organisert kommer du ikke langt. Det har selvsagt Google tenkt på også. I tillegg til å konfigurere innboksen din (deler opp innkommende mail i grupper og relevans) så har du Google Huskeliste. Du kan ha en huskelisten i e-postvinduet ditt som en handlingsliste med forfallsdato osv.

Google Disk kan erstatte Microsoft Office

Google Disk har du allerede tilgang til i Gmail-kontoen din. Du har alltid dine dokumenter tilgjengelig og muligheten til å bidra med, og i, delte filer. Alt du trenger å gjøre er å åpne en ny fil, legge til e-postadressene til dem du vil dele dokumentet med og så kan samtlige jobbe i, kommentere og redigere samtidig. Dette tar et profesjonelt samarbeid til et nytt nivå.

Vil du lære mer om digital markedsføring og få mange gode tips om trender, verktøy og beste praksis? Meld deg på en av våre seminarer eller webinarer, helt gratis, så klart! 

 

0 0
Feed