Evzenie Jitka Stara  |  31/10/2022

Nå kan du snart Google på en helt ny måte

Det finnes omtrent 30 trillioner indekserte sider i Google. Dette gjør det noen ganger vanskelig å finne den informasjonen du er ute etter.

Du vet hva du vil finne, men vet kanskje ikke hvilke ord du skal bruke for å finne det. Nå har Google funnet løsningen.

La oss si du har et bilde av en matrett du spiste på ferie, men aner ikke navnet på retten. Eller har du fått en plante i gave du ønsker å ta best mulig vare på, men du aner ikke hva den heter? 

I april introduserte Google verktøyet som skal være løsningen på dette, nemlig multisearch. Multisearch, eller multisøk om du vil, kombinerer både bilde- og nøkkelordssøk i et og samme søk. 

 

Multisearch – hva er det egentlig?

Googles hovedmål er å gjøre søk på nett så enkelt som overhodet mulig. Multisearch gjør at du kan søke på nett med både nøkkelord og bilder på samme tid. 

Med appen «Google Lens» kan du åpne kameraet og søke etter hva du har rett foran deg. 

Det er veldig enkel: 

  • Last ned Google Lens
  • Åpne appen og ta et bilde av det du ser, en kjole, matrett eller plante
  • Sveip opp og trykk på «Legg til i søket» om du ønsker å få med nøkkelord

Vet du ikke hva din nye grønne plante heter, og du vil finne ut av hvordan du best tar vare på den? Ta bilde av planten og legg til søkeord som stell, vanning, sollys eller lignende. Ønsker du deg enda et eksemplar av favorittkjolen og vil ha den i en annen farge? Ta bilde av kjolen og legg til «grønn», og du vil få opp tilsvarende modeller i fargen grønn. 

Dette er mulig gjennom Googles avanserte kunstige intelligens som gjør det enklere å forstå verden rundt deg på en mer naturlig og intuitiv måte. 

Bruk av Google Lens til å kjøpe ny kjole

Kilde: Google sin blogg.

 

Multisearch near me – Bildesøk i nærheten 

Multisøk handler ikke bare om å finne navn på det du har bilde av. Du kan også finne ting i nærheten. La oss bruke matretten du spiste på ferie som et eksempel. Det viser seg at oppskriften er ganske avansert, så du vil heller spise den på restaurant. Last opp bildet, skriv inn «i nærheten», og Google vil vise deg hvilke restauranter i nærheten som tilbyr den nye favorittretten din. 

 

Scene exploration

Google har lovet en ny funksjon som lar deg søke gjennom flere av objektene inne i bildet ditt. I mangel på et bedre norsk ord, bruker vi Googles egne «scene exploration». Denne funksjonen lar deg undersøke flere objekter i bildet. 

La oss si du leter etter mørk sjokolade uten nøtter, da kan du ta bilde av hele sjokoladehylla, skrive inn «uten nøtter, med karamellsmak», og Google vil fortelle deg hvilke av alternativene i hylla som passer dine kriterier. 

 

Kommer (forhåpentligvis) snart til Norge

Multisearch og muligheten til å søke i nærheten er enn så lenge bare tilgjengelig i USA, men Google har lovet å gjøre den tilgjengelig på 70 språk de neste månedene. 

 

Gjør deg klar for fremtidens måte å Google på 

Jobber du med markedsføring kan det være lurt å begynne å forberede seg allerede nå. At bilder er viktig er ikke noe nytt, men med multisøk blir de enda viktigere. Det samme gjelder for tilstedeværelsen til din bedrift i Google. Hold din Google Bedriftsprofil oppdatert slik at søkemotoren vet hvor du befinner deg og hva du kan tilby. 

En oppdatert Google Bedriftsprofil vil være en nødvendighet for å kunne dukke opp i det nye søket. Har du ikke en bedriftsoppføring i Google? Eller mangler du tilgang på den? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.