Idium  |  02/04/2020

Hvorfor WordPress er perfekt for små og mellomstore bedrifter

WordPress er godt kjent som det perfekte bloggverktøy, men det er mer riktig å kalle det et CMS (Content Management System, altså et publiseringsverktøy). Plattformen har utallige muligheter for å skape en nettside som er perfekt for behovene til enhver type bedrift. WordPress er det publiseringsverktøyet som brukes av flest mennesker, over hele verden.

Det er vanskelig å konkurrere og til og med å overleve i dagens bedriftsmarked. Det skjer store endringer i mange industrier og vi må alle – uavhengig av felt – holde oss oppdaterte og aktuelle. En viktig del av dette er tilstedeværelse på nett.

WordPress er et utviklingsverktøy som opererer med åpen kilde, noe som gjør det lett å integrere og eventuelt flytte sider mellom leverandører, men den er likevel en meget sikker plattform.

La oss se på noen av grunnene til at din bedrift med trygghet kan velge WordPress som CMS:

Prisgunstig

Det stemmer. Det er prisgunstig. Selvsagt finnes det en gratisversjon av systemet, det har du sikkert hørt eller lest om, men selv det som versjoner som leveres fra leverandør er i en prisklasse veldig mange små bedrifter kan leve med.

Utprøvd, og videreutvikling

En annen god grunn til at mange bedrifter velger WordPress er akkurat fordi det er verdens mest brukte. Det sier jo mye i seg selv, men det gjør også at du kan være trygg på at verktøyet vil videreutvikles etter fremtidig standard.

Åpen kildekode

Det kalles ‘åpen kilde’ fordi hvem som helst kan laste ned og benytte koden for å legge til funksjonalitet på sin nettside (eller dersom du er en avansert bruker (utvikler) kan du utvide og gjenbruke koden slik du ønsker).

Brukervennlig grensesnitt

WordPress er laget slik at både teknisk anlagte og ikke like så anlagte mennesker skal kunne få utbytte av å bruke det. Det er nokså enkelt å lage og endre sider, menyer, innlegg, skjemaer og forskjellige media (bilder, video).

Mange ressurser på nett

Et resultat av at WordPress har millionvis av brukere er at det er mye verdifull informasjon tilgjengelig – helt gratis. Det er finnes et utmerket support-system i form av forum, grupper på Facebook, artikler og lignende. I tillegg vil seriøse leverandører også tilby support til sine kunder.

Stort utvalg av temaer

En ny nettside er for mange en stor utgift, og alle har hverken råd til eller behov for et spesialtilpasset design. WordPress har mange ferdigdesignede temaer – maler – som enkelt kan tilpasses til din bedrift uten stor kostnad. Det er også relativt smertefritt å endre tema i fremtiden dersom behov, ønsker og/eller økonomi tillater dette.

Plugins for alt du kan tenke deg – og litt til

Det finnes et stort antall plugins (tilleggsmoduler for ekstra funksjonalitet), som virkelig kan heve nivået på nettsidefunksjonen for små og mellomstore bedrifter – nærmest uavhengig av budsjett.

Det finnes gratisversjoner, samt de man betaler for. Man bør se etter plugins som er testet og anmeldt av andre, dersom du skal installere det selv.

Hos Idium tester vi alltid ut plugins internt først, slik at vi er sikre på at de ikke vil påvirke våre kunders nettsider negativt.

SEO optimalisert

Å ha en nettside som ikke er søkemotoroptimalisert i dag er nesten som å ikke ha en nettside i det hele tatt. De aller fleste som bygger og jobber med nettsider i dag har SEO-perspektivet i tankene.

Det som er så fint er at WordPress har løst denne utfordringen for sine brukere, da nettsider bygget på WordPress er SEO-optimalisert (til en viss grad, husk: SEO-arbeidet tar aldri slutt). Strukturen som ligger i plattformen anerkjennes av søkemotorene. I tillegg så finnes det selvsagt også mange plugins å velge mellom som også kan hjelpe på synligheten.

Les også: En sjekkliste for teknisk SEO

Responsivt design

Jeg vil anta at alle nå vet hvor viktig det er at designet på nettsiden din fungerer like godt på mobil og andre bærbare enheter som på desktop. Og alle byråer som leverer WordPress i dag bør sikre at temaene de leverer fungerer uansett hvilken skjerm de oppleves på.

Men har du en gammel WP-løsning du ellers er fornøyd med, så finnes det selvsagt en plugin for optimalisering på mobil.

Les også: Mobilvennlighet, responsivt design og AMP.

Sikkert og pålitelig

WordPress er et CMS og webplattform som tar sitt pågående arbeid med sikkerhet veldig alvorlig. Det er regelmessige sikkerhetsoppdateringer som gjør det tryggere for deg og dine brukere.

For små og mellomstore bedrifter kan en plattform som WordPress hjelpe til i konkurransen om kundene. 

En nettside er bedriftens ansikt utad og må være levende i form at oppdateringer både på innholdssiden og i form av design/funksjonalitet.

Så uavhengig av plattform er det viktig å huske på at arbeidet med en nettside aldri kan sies å være ferdig. 

Idium har valgt å levere en videreutvikling kalt Idium WordPress, der vi sørger for ytterligere sikring, både mot hackere, men også i forhold til alle plugins vi anbefaler for våre kunder.

Dersom du og din bedrift tenker på å bytte plattform, eller bare trenger et redesign kan det være verdifullt med en uforpliktende prat med noen som jobber med dette til daglig. Våre rådgivere tar gjerne en prat med deg! Idium har også mange andre artikler, samt e-bøker som kan hjelpe deg i din prosess.