Omar Vidskjold Khan  |  17/03/2022

Dette spørsmålet må du alltid stille byrået ditt

Ved å stille et enkelt spørsmål kan du sikre deg langt bedre effekt av et byråsamarbeid.

Når du benytter deg av et byrå til annonsering, innholdsproduksjon, søkemotoroptimalisering eller hva det måtte være, er det av en ganske enkel grunn: Du tenker at byrået har bedre kunnskap eller større ressurser på området.

Heldigvis er dette som oftest sant. Byrå-Norge er i det store og hele preget av redelige aktører og konsulenter med høy kompetanse. Det er likevel viktig at du som kunde er trygg på at byrået kan levere som lovet, til avtalt tid og avtalt budsjett. Derfor er det spørsmålet du må stille i hvert møte ikke “hvor mye?”, men:


Hvorfor?


Sørg for et godt utgangspunkt

Forhåpentligvis har du en målsetting når du kommer til byrået. Det kan være bedre organisk synlighet på en tjeneste, flere salg i nettbutikken eller en større grad av engasjement blant følgerne dine i sosiale medier. Når du basert på din målsetting, budsjett og tidsramme blir presentert for en plan, må du stille det enkle spørsmålet hvorfor. Meningen med dette spørsmålet vil ikke være å så tvil om byråets kompetanse, men å forsikre alle parter om at oppgaven er forstått. Erfaringsmessig er god kommunikasjon, ikke et stort budsjett, hemmeligheten bak et fruktbart samarbeid, og det er derfor viktig å være trygg på at alle sitter med det samme bildet av virkeligheten.


Benytt alle muligheter til å lære noe nytt

Har en Facebook-kampanje gått over all forventning? Spør om hvorfor. Sannsynligvis vil du lære noe du kan ta med deg i ditt videre arbeid, og videre samarbeid med byrå. Kanskje vil svaret gi deg et nytt perspektiv på viktigheten av en god landingsside eller et riktig publikum.

Har andelen nye besøkende til nettstedet gått ned til tross for en satsning på SEO? Igjen må du spørre om hvorfor. Kanskje er svaret så enkelt som at det har vært færre søk rundt tjenestene du leverer, eller kanskje man har klart å luke bort besøk fra uinteressante målgrupper. Eller så kan det hende du finner ut av at konsulenten rett og slett har gjort en dårlig jobb.


Vær ditt ansvar bevisst

Til syvende og sist er det viktig å være bevisst på at du som kunde har visse rettigheter, men også selv et ansvar for å bidra til et vellykket samarbeid. Når du stiller spørsmålet om hvorfor, blir alle parter nødt til å tenke ekstra godt gjennom tiltakene de gjør og pengene som brukes. Det kommer både kunden og byrået til gode.

Har du behov for byråtjenester? Idium kan hjelpe deg med annonsering, organisk synlighet, innholdsproduksjon, og tilstedeværelse i sosiale medier. Ta kontakt, og ikke vær redd for å stille de vanskelige spørsmålene.