Caroline Nygaard  |  02/04/2020

5 grunner til å ha en bedriftsprofil på Instagram

Mer enn 2,3 millioner nordmenn har en Instagram profil og over 60 % av disse bruker Instagram daglig (Ipsos, 2019). Det er derfor ingen tvil om at bedrifter går glipp av mye dersom de ikke er synlig her. Vi gir deg 5 gode grunner til hvorfor bedrifter bør opprette en profil på Instagram.

1. Bedrifter er populære på Instagram

I følge Instagram (2019), følger hele 80 % av brukerne en eller annen bedrift på Instagram. Det gir derfor store muligheter for bedrifter – både når det gjelder merkevarebygging og salg.

2. Gode muligheter for å nå nye kunder

En brukerundersøkelse utført av Facebook (2019) viser at 83 % av brukerne oppdager nye produkter på den sosiale plattformen. Instagram gjør det mulig å segmentere til riktig målgruppe gjennom et annonseverktøy. Instagram er en god plattform for å synliggjøre seg selv – enten man ønsker å nå en ny eller eksisterende målgruppe.

3. Skaper engasjement blant brukerne

Å engasjere kunder er et relativt nytt fenomen blant bedrifter i dag.  På Instagram kan man skape engasjement gjennom å stille spørsmål, legge ut inspirerende bilder/video og holde konkurranser. Dette kan være med på å skape en nærere relasjon til både eksisterende og potensielle kunder. Jo bedre brukerne blir kjent med deg, jo høyere grad av troverdighet har de til produktet eller tjenesten din.

4. Få mer trafikk inn til nettsiden din

På Instagram kan man enkelt legge inn lenker til nettsiden din. Du kan legge inn lenker på bilder, story-funksjonen og i bioen. Om du skulle hatt en salgskampanje på Instagram, kan det være en god måte å få trafikk inn til nettbutikken din. Her kan det være lurt å fremme kampanjer ved å annonsere innlegg eller story, slik at du treffer et bredere publikum – men tenk nøye gjennom hvem du ønsker å nå. Det minst lønnsomme man kan gjøre er å annonsere til feil målgruppe.

5. Bak sceneteppe

La brukerne se hvordan dere jobber som bedrift. Å vise hvordan det er å jobbe i bedriften din, kan skape et positivt inntrykk av bedriften som helhet. I tillegg kan det være med på å tiltrekke nye potensielle arbeidskollegaer. Legg gjerne ut bilder av seminarer, workshops og sosiale samlinger – her er det lov å være litt uformell!

Trenger bedriften din hjelp med Instagram? Vi hjelper deg å komme i gang!